Els opositors al kàrting de Llinars es manifesten aquest diumenge

Medi Ambient accepta que es construeixi el circuit però amb algunes condicions

Societat

Cardedeu, Llinars del Vallès

La plataforma que s'oposa a la construcció d'un circuit de kàrting internacional a l'actual connector biològic del pla del Morató, a Llinars del Vallès, es manifestarà aquest diumenge per primera vegada en contra de la instal·lació que impulsa l'Ajuntament del municipi. La plataforma Stop Kàrting, amb el suport de veïns, associacions ecologistes, entitats de Llinars i Cardedeu i grups municipals d'ambdós poblacions ha convocat una marxa que començarà a caminar a les dotze del migdia a la cruïlla de l'avinguda Pau Casals de Llinars amb el carrer Granollers i que acabarà a la plaça de la Vila, on es llegirà un manifest que argumenta l'oposició al kàrting.

Amb aquesta manifestació la plataforma Stop Kàrting vol fer més visible el seu rebuig a la possible implantació d'un circuit de kàrting de més de 13 hectàrees i apte per a curses internacionals al Pla del Morató, al terme de Llinars, però just en el límit sud-oest amb Cardedeu. La plataforma denuncia la "manca de visió territorial" i les practiques poc lícites de l'equip de govern de Llinars, format per ERC i el Grup Independent de Llinars, que a finals de juny va modificar el Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU) per permetre que una zona agrícola i forestal pugui acollir usos esportius. És a dir, que s'hi podria construir un circuit de kàrting.

Els opositors denuncien la falta de transparència informativa durant la tramitació, l'excés de molèsties als veïns que provocaria el kàrting, la greu contaminació acústica en el corredor verd que divideix Cardedeu i Llinars i l'impacte sobre la flora i la fauna de la zona, malmetent la funció de l'actual connector biològic entre el Montseny i el Montnegre-Corredor a través de la vall del Mogent del pla del Morató. Per tot plegat, conviden a totes les persones i col·lectius "a manifestar-se i expressar democràticament el rebuig a un circuit de kàrting internacional en l'actual connector biològic del pla del Morató".

El circuit també ha rebut l'oposició decidida de tots els grups municipals de l'Ajuntament de Cardedeu, i de la majoria de regidors d'aquest municipi, governat per CiU amb el suport d'ERC. És a dir, que els republicans tenen oberta una disputa a la comarca entre els representants de Llinars i Cardedeu. Sigui com sigui, diversos regidors de Cardedeu, inclosos algun d'Esquerra, assistiran aquest diumenge a la marxa. No hi participarà l'alcaldessa, Calamada Vila (CiU),  tot i estar d'acord amb la mobilització. La versió oficial de la seva absència són problemes d'agenda.

Medi Ambient accepta el kàrting amb condicions
Els opositors al kàrting són conscients que serà complicat aturar-ne la construcció, sobretot després que el departament de Medi Ambient de la Generalitat emetés un informe no desfavorable al projecte. Segons l'alcalde de Llinars, el republicà Martí Pujol, Medi Ambient reclama uns canvis "que es poden solucionar" i que no afecten la construcció del circuit. La Generalitat obliga a conservar el bosc de pi mediterrani, garantir el pas de la fauna pel connector biològic del pla del Morató i disminuir al màxim la lluminositat i el soroll. Si l'Ajuntament fa cas a aquestes recomanacions i l'informe -que està al caure- de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) -per la zona passa un torrent- també es favorable, l'equip de govern aprovarà definitivament la modificació del PGOU i el kàrting s'acabarà construint.

Edicions locals