Sant Celoni presta ordinadors portàtils als seus veïns

Durant el juliol i l'agost la biblioteca municipal va registrar 306 préstecs

Societat

Sant Celoni

Com escrivia el periodista Vicenç Relats a AraVallès, internet és "el present més present". Cada dia resolem més coses a través de la xarxa, a base de correus electrònics insubstituïbles o per fer els tràmits més diversos, com ara comprar els bitllets de transport. Internet és també una eina privilegiada per a la informació i la comunicació en qualsevol àmbit sectorial, professional i territorial. I què cal per connectar-se a la xarxa? Un bon ordinador. Per això des de fa un any l'Ajuntament de Sant Celoni va posar en marxa el préstec d'ordinadors portàtils a la biblioteca municipal l'Escorxador, i la iniciativa està sent tot un èxit.

Constatada la bona acollida, al juny el consistori celoní va ampliar el préstec a l'espai de lleure i cultura de la Rentadora. Entre la biblioteca i aquest nou equipament s'han posat a l'abast de la ciutadania un total de sis ordinadors portàtils. Precisament durant els mesos de juliol i agost aquest servei ha continuat funcionant al cent per cent a l’Escorxador. I les xifres mostren l'èxit de la iniciativa: al juliol es van fer dos-cents préstecs i a l'agost cent-sis. En total, tres-cents sis préstecs en només dos mesos, i de vacances pels estudiants.

Per poder demanar un ordinador, només cal anar a la biblioteca l'Escorxador o a la Rentadora dins el seu horari i formalitzar un registre previ si és la primera vegada que s'accedeix al servei. També cal tenir més de 18 anys i s'ha de presentar el carnet de la biblioteca o el DNI. El període de préstec pot oscil·lar entre 30 minuts i dues hores, depenent de la llista d'espera. Aquest préstec permet als usuaris accedir a la informació a través de la xarxa sense fils, així com poder treballar amb totes les eines ofimàtiques. L'usuari és el responsable de l'ordinador durant les hores del préstec, per tant, no el pot deixar a altres persones ni tampoc deixar-lo desatès.

Edicions locals