Els Xics rememoren la millor actuació de la seva història

La colla actua aquest dissabte a la Roca, on ara fa 10 anys va descarregar-ho tot

Cultura

Granollers, Roca del Vallès, la

Els Xics de Granollers tornen a l'escenari de la gesta. La colla granollerina rememora aquest dissabte 3 d'octubre la millor actuació castellera de la seva curta història -van néixer el 1991. El 3 d'octubre del 1999, ara fa exactament deu anys, els Xics es van plantar a la Roca del Vallès i van descarregar la torre de vuit amb folre, el tres de vuit i el quatre de vuit, acompanyats d'un vano de cinc. Per celebrar que ja ha passat una dècada d'aquesta fita i que la colla segueix aixecant castells, els Xics de Granollers tornen a la plaça de l'Era de la Roca i aquest dissabte a les vuit del vespre faran uns quants pilars d'homenatge.

Finalitzada l'actuació a la Roca, la festa continuarà al centre de cultura popular i tradicional de la Troca, centre d'assajos dels Xics, on es farà un sopar i es projectarà un vídeo per recordar al detall la memorable actuació del 1999. I ja posats, les imatges serviran per agafar forces per al que resta de temporada i demostrar que són una colla de castells de vuit. I és que els Xics continuen assajant per assolir els objectius que s'han marcat per aquest any, i el principal es aixecar una quatre de vuit. Segons apunten des de la colla, el mes d'octubre és clau per portar a plaça tant el quatre de vuit com la torre de set.

El passat cap de setmana, els Xics van actuar a Cerdanyola (Vallès Occidental), on van portar a plaça una torre de quatre, un quatre de set, un cinc de set, un quatre de set amb agulla i un pilar de cinc. Van actuar al costat dels Castellers de Cerdanyola i dels Xicots de Vilafranca, que també van descarregar diversos castells de set. Les properes actuacions dels Xics de Granollers seran el 12 d'octubre a la Festa Major de Caldes de Montbui, el 18 d'octubre a Centelles (Osona) i el 25 d'octubre a Igualada (Anoia).

Edicions locals