Caldes rehabilita el safareig termal de la Portalera

L'Ajuntament també construeix una nova zona d'aparcament al cementiri

Societat

Caldes de Montbui

El centre de Caldes de Montbui es renova. A principis de setembre van començar les obres de reurbanització de la plaça de l'Església i el carrer d'Asensi Vega per una banda, i del carrer de Montserrat per una altra. Aquesta setmana el consistori ha engegat les obres de l'històric safareig termal de la Portalera, situat al carrer de la Muralla i amb vistes a les hortes de la riera de Caldes. El projecte contempla la substitució de l'actual coberta, que està bastant deteriorada, l'enderroc parcial dels murs de tancament del recinte i la instal·lació d'una nova xarxa elèctrica i d'un nou enllumenat. Segons les previsions de l'Ajuntament, les obres han de durar tres mesos.

Tots els elements del safareig sotmesos a demolició i substitució no són originals. La nova coberta projectada se suportarà damunt d'uns pòrtics metàl·lics i gaudirà d'un acabat exterior ceràmic i un acabat interior amb tauler de fusta. Alhora, es retallarà l'alçada de part dels murs que delimiten el recinte per obrir el carrer de la Muralla al paisatge de la riera. Aquesta proposta millora considerablement la relació entre el safareig i el seu entorn, potenciant la visió de la Portalera i la recuperació paisatgística de la riera de Caldes des de l'espai públic. En resum, es rehabilita un punt d'interès històric i turístic. El projecte de rehabilitació costarà al consistori uns 90.000 euros.

El safareig d'aigua termal de la Portalera, situat ara al carrer de la Muralla, va canviar el seu emplaçament a finals del segle XIX, ja que inicialment estava ubicat al carrer de Santa Susanna. L'aigua del safareig prové de la Font del Lleó i encara avui en dia es buida i es neteja diàriament i s'omple de nou durant la nit. Encara s'utilitza i l'accés és lliure els matins de dilluns a diumenge. El safareig forma part del catàleg de patrimoni arquitectònic del centre històric de Caldes i és un dels punts d'atracció turística del municipi.

Nova zona d'aparcaments al cementiri municipal

Caldes col·lecciona obres; també fa només uns dies van començar els treballs de construcció d'una nova zona d'aparcament al cementiri municipal. L'aparcament permetrà encabir uns 250 vehicles, aproximadament. Les obres quedaran enllestides, segons les previsions del consistori, abans de l'1 de novembre. D'altra banda, ja és oberta la nova zona d'aparcaments a les Cremades, en el desnivell situat davant del pavelló municipal. L'obra ha inclòs la construcció d'una escala per a l'accés de vianants. Gràcies a les obres, l'aparcament podrà acollir 600 vehicles.

Edicions locals