CCOO i Pimec aposten per la indústria especialitzada al Vallès Oriental

Per a sindicat i patronal la prioritat és la formació professional dels treballadors

Economia

Granollers

Representants de l'Unió Intercomarcal de CCOO i la patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya (Pimec) al Vallès Oriental es van reunir aquest divendres 2 d'octubre per valorar la situació econòmica que pateixen les empreses i els treballadors de la comarca. Segons va informar CCOO aquest dilluns, des de les dues organitzacions es critica la manca de liquiditat de les pimes per culpa de la "restricció del crèdit que han imposat els bancs i les entitats financeres". El sindicat i la patronal també van coincidir en destacar la necessitat de realitzar a la comarca "un debat en profunditat per apostar per un nou model productiu que ofereixi un valor afegit d'especialització".

CCOO i Pimec del Vallès Oriental es van reunir als locals que té el sindicat a Granollers per valorar l'actual i complicada situació econòmica que pateixen les empreses i els treballadors de la comarca. Sindicat i patronal aposten per un nou model productiu, i per impulsar aquest canvi adverteixen que és necessària la participació de les administracions, partits, sindicats i patronals del territori. Ovidi Huertas, secretari general de CCOO al Vallès Oriental, es pregunta: "¿Quins sectors d'activitat són els preferents?, ¿Quina especialització sectorial volem?, fins que tot això no estigui decidit, no podrem afrontar un futur amb garanties al territori".

Per la seva part, Vicenç Paituví, president de Pimec al Vallès Oriental, va afirmar durant la trobada que "tenim una indústria química a la comarca que es un referent nacional i internacional, i també altres sectors molt rellevants, però s'està apostant realment per ells? Som conscients del veritable valor afegit del que disposem al territori?". Segons Paituví, l'empresari ja està d'acord en què s'ha de mantenir el poder adquisitiu dels treballadors, però també "s'ha d’ajudar l'esperit emprenedor dels autònoms i les empreses que generen riquesa, i a tots aquells empresaris que amb la seva trajectòria han aconseguit que les seves empreses tinguin viabilitat i projecció".

Per a sindicat i patronal, la formació professional dels treballadors es prioritària per una millora qualitativa i de futur. Per això van definir un primer calendari de cursos de formació especialitzada que es duran a terme al centre de formació del sindicat, per intentar donar cobertura a les mancances d'oficis actuals. A més, ambdues entitats col·laboraran de manera activa en el desenvolupament de la formació que les empreses de la comarca requereixen.

A la trobada varen participar per part de CCOO el seu secretari general al Vallès Oriental, Ovidi Huertas; la responsable d'acció territorial del sindicat, Núria Anglès, i el responsable d'acció sindical, José Morillas. I per part de Pimec van assistir a la reunió el seu president al Vallès Oriental, Vicenç Paituví, el vicepresident Jordi Guimet, i el delegat territorial Joan Carles Basi.

Edicions locals