Les policies de Granollers, Mollet i Caldes estan de festa

Els agents dels tres municipis celebren el dia del seus respectius patrons

Societat

Caldes de Montbui, Granollers, Mollet del Vallès

La policia local de Granollers està de festa aquest dimarts 6 d'octubre. Celebra el dia del seu patró, Sant Rafael. Això sí, va tard, ja que al calendari el Sant en qüestió ocupa l'espai reservat al 29 de setembre. Sigui com sigui, els agents granollerins es reuniran a la una del migdia a la sala d'actes de la comissaria -al carrer de la Princesa- per fer un únic acte de commemoració de tant assenyalada data. L'acte reunirà representants de tots els cossos de seguretat que actuen a la ciutat. A Caldes de Montbui la policia va celebrar el dia del seu patró aquest diumenge 4 d'octubre, amb una trobada dels agents, els seus familiars i les autoritats del municipi.

L'acte d'aquest migdia a Granollers també servirà per reconèixer als agents amb actuacions destacades durant l'últim any i per donar la benvinguda a les noves incorporacions de la policia local. De fet, s'incorpora només un nou agent, amb el qual la plantilla de la policia local de Granollers arriba a les 93 persones. L'acte acabarà amb un aperitiu per als assistents.

Seguint la tradició, la policia local de Caldes de Montbui va celebrar Sant Rafel amb una trobada a la plaça Catalunya de tot el cos, els seus familiars i les autoritats. L'acte també va comptar amb la presència d'agents de la comissaria de Mossos d'Esquadra de Caldes, de Protecció Civil i dels Bombers voluntaris del municipi. A més, es va lliurar la placa identificativa als cinc nous membres del cos de policia. Tant l'alcalde Jordi Solé (ERC) com el regidor de Civisme Josep M. Tarruell es van adreçar al cos per felicitar-los per la feina feta i per encoratjar-los davant els nous reptes que comencen. Un dels més importants, segons es va assenyalar durant l'acte, serà ajudar a fer complir l'ordenança de convivència ciutadana i de la via pública entre aquella població minoritària que mantingui actituds que perjudiquen al conjunt del veïnat. En l'últim any, la policia de Caldes ha fet créixer la seva plantilla amb dos agents i un caporal més.

Mollet prefereix encomanar-se a Sant Miquel
El patró de la policia local apareix al calendari el 29 de setembre, en motiu del dia dels àngels custodis: Sant Miquel, Sant Rafel i Sant Gabriel. Les policies acostumen a triar a quin dels tres arcàngels s'acullen. En el cas de Granollers i Caldes de Montbui, la policia local s'identifica amb Sant Rafel. Mollet del Vallès, en canvi, prefereix Sant Miquel. Per això la policia molletana també va celebrar el passat 30 de setembre el dia del seu patró. El Mercat Vell va acollir un acte en què el cos local aprofita per reconèixer i felicitar els agents que han desenvolupat serveis rellevants.

Durant la celebració es va fer lliurament d'una placa acreditativa a l'agent que ha superat aquest any el curs bàsic a l'Institut de Seguretat Pública. També es va fer una felicitació pública als agents que han participat en els serveis humanitaris, de policia administrativa i de seguretat ciutadana més importants, així com també a aquelles actuacions de col·laboració amb altres cossos de seguretat de l'Estat i a la trajectòria professional de diversos agents municipals.

Edicions locals