Tres policies de proximitat ja patrullen per Cardedeu

Un nou agent vigila, a peu i en bicicleta, el Poble Sec, Can Serra i la Granada

Societat

Cardedeu

Els barris del Poble Sec, Can Serra i la Granada de Cardedeu compten, des d'aquesta setmana, amb una agent de la policia local que hi patrulla a peu i en bicicleta, seguint el model de policia de proximitat que es va començar a implantar al municipi ara fa un any, concretament, als barris de l'Estalvi i Bellavista. Es tracta d'una policia accessible i propera, orientada a la prevenció, detecció i resolució de conflictes. L'agent, que en aquest cas és l'Elena (a la dreta de la imatge adjunta), patrulla per Poble Sec, Can Serra i la Granada de dilluns a divendres, en horari de matí i tarda, a les hores de més activitat ciutadana.

En el primer any d'implantació del servei, l'equip de proximitat, actualment format per dos agents i el caporal, ha fet 186 visites a establiments, 12 visites a entitats, 32 processos de mediació, 38 seguiments d'incidents relacionats amb les persones, 31 intervencions directes de seguretat ciutadana, 499 registres com a troballes a via pública i 7 campanyes d'informació d'obres a via pública, entre d'altres actuacions. A més, ha participat en jornades i activitats com la festa de les escoles, la setmana de la mobilitat sostenible i segura, i en ponències de mobilitat i millora urbana.

Després d'aquests dotze mesos d'experiència, i vistos els bons resultats que ha donat el nou servei a l'Estalvi i Bellavista, ara tres nous barris de Cardedeu comptaran amb aquest servei de vigilància més proper i accessible. "Amb l'experiència d'aquest primer any hem aconseguit canviar la percepció dels ciutadans respecte a la policia, i als barris on ja patrullem ens demanen fins i tot una ampliació d'horari de les patrulles", comenta el cap de la policia local, Carles Griñó.La presència de l'Elena en aquestes tres noves zones ha de servir per vigilar el trànsit, solucionar els problemes de convivència i millorar la seguretat dels alumnes que surten de l'escola.

La policia local de Cardedeu té previst incorporar l'any que ve un nou agent de proximitat per cobrir aquest servei als barris del centre, la Creu i la Riera. I d'aquí dos anys la zona residencial del municipi, formada pels Dominics, les Pinedes i Can Canyes, també comptarà amb un policia que patrullarà la zona a peu i en bicicleta.

Edicions locals