Seguer és nomenat director de Vallès Visió

El nou canal digital públic arrencarà al març amb un pressupost de 481.408 euros

Societat

Mollet del Vallès, Parets del Vallès

El mapa de les televisions digitals terrestres del Vallès Oriental va agafant forma. Tres setmanes després que comencés a emetre Vallès Oriental Televisió (VOTV), el canal públic finançat per Granollers i onze municipis més, aquest dilluns Vallès Visió va presentar el seu nou director: Jordi Seguer, fins ara al capdavant de RAP 107, la ràdio municipal de Parets del Vallès. Si res estrany no passa abans, la televisió pública de TDT de l'àrea de Mollet -propietat de la ciutat i de vuit municipis més- començarà a caminar a finals del mes de març. De moment, ja té director i una cobertura del 99 per cent, segons es desprèn de les proves d'emissió fetes fins ara.

El Consorci Teledigital Mollet va presentar aquest dilluns 5 d'octubre al matí el director del canal Vallès Visió, Jordi Seguer, que ha dirigit els últims cinc anys la ràdio municipal de Parets del Vallès i que és familiar de l'alcalde del municipi, Joan Seguer (PSC). "Sempre he cregut en la comunicació local i vull exportar a Vallès Visió el model que he aplicat aquests anys a la ràdio", va subratllar Seguer, que apostarà per la innovació i per la informació esportiva. "Farem una retransmissió esportiva setmanal, això ens diferenciarà de la resta de canals", apunta.

El flamant director de Vallès Visió és conscient que "altres consorcis tenen un pressupost més alt que el nostre", però afegeix que "això no vol dir que no puguem fer una programació atractiva". I és que aquesta setmana el plenari del Consorci Teledigital Mollet ha aprovat un pressupost de 481.408 euros per al 2010. És a dir, la meitat del pressupost de VOTV. Aquesta suma prové de les aportacions dels ajuntaments integrants al Consorci, segons les quotes de participació fixades en funció de la població, i representa un pressupost continuista sobre el que es va aprovar l'any passat. Els nou municipis que s'amaguen rere el nou canal digital públic són: Mollet, Parets, Montornès, la Llagosta, Montmeló, Sant Fost de Campsentelles, Martorelles, Vallromanes i Vilanova del Vallès. El president del Consorci és Josep Monràs (PSC), alcalde de Mollet.

El plenari també va donar llum verda a les bases per a la contractació de la productora que s'encarregarà de la programació, així com al reglament d'organització i funcionament del Consorci que incorporà la constitució d'un Consell Assessor de Participació, on, entre d'altres, estaran presents representants dels sindicats principals de la comarca, dels partits polítics i del Col·legi de Periodistes de Catalunya. El consorci va ser el primer a constituir-se a la comarca, però l'arrencada de la televisió s'ha anat posposant per problemes -principalment- econòmics.

Edicions locals