Carretero omple i convenç a Granollers

El líder de Reagrupament reivindica la independència i la regeneració política de Catalunya

Política

Granollers

Reagrupament, que es va constituir formalment com a plataforma electoral el passat dissabte 3 d'octubre, ja té assegurats, com a mínim, 300 suports al Vallès Oriental; els 300 vots de les persones que aquest dijous a la nit omplien la sala Francesc Tarafa de Granollers per escoltar al líder del moviment, Joan Carretero. L'exmilitant d'ERC va convèncer a tots els presents amb una doble recepta: proclamació unilateral de la "possible i necessària" independència de Catalunya, i regeneració política del país. Els assistents, provinents de diferents municipis del Vallès Oriental, van tancar la intervenció del president de Reagrupament amb una llarga ovació.

En una sala plena a vessar -molta gent va seguir la xerrada de peu-, assentat al costat d'una estelada i presentat als assistents per un marrec de 15 anys, Carretero va anar desgranant els objectius de l'associació -Reagrupament es resisteix a constituir-se com a partit-: l'Estat català; llistes obertes, perquè "tothom ha de saber qui vota"; limitació de mandats, no als polítics professionals; control de la despesa de les administracions, lleis "que obliguin a la màxima transparència"; i no acumulació de càrrecs.

En aquest últim punt Carretero predicarà amb l'exemple: si es presenta com a cap de llista a les eleccions catalanes deixarà de ser el president de Reagrupament. És a dir, que els membres de l'executiva de l'associació no podran ser diputats. Això sí, l'exconseller de Governació va mantenir la incògnita sobre si serà ell qui encapçali la candidatura que es presentarà als comicis del 2010 o no.

"Catalunya només té dues opcions: continuar sent una comunitat autònoma espoliada o ser un Estat per defensar els nostres interessos a Europa i ser un país millor", va afirmar Carretero, que va advertir que "o som Estat o ens dissoldrem com a nació". Els assistents van interrompre amb aplaudiments al líder de Reagrupament quan aquest va sentenciar que "la independència és urgent i possible, la tenim a tocar, només depèn dels catalans. És l’única cosa que no ens cal pidolar a Espanya. Les independències es treballen, s'exigeixen i es guanyen".

Carretero va subratllar que "proposem un conflicte polític i jurídic" a l’Estat espanyol, i per vèncer "ens cal majoria al Parlament". Reagrupament, que aspira a passar de 2.237 associats a 4.500 abans de final d’any, es presenta com l'alternativa que permetrà assolir una majoria parlamentaria decidida a proclamar l'Estat català. Una proclamació que ha de desencadenar la convocatòria d'un referèndum vinculant perquè els ciutadans ratifiquin aquesta proclamació. Per tot plegat, Carretero va demanar el suport "personal i econòmic" als presents. A l'entrada esperava una urna per introduir un sobre amb uns quants euros; i és que l’acte va costar 1.200 euros.

En l'interminable torn de preguntes, Carretero va explicar que no ha parlat encara amb cap dirigent de la CUP, que si entren al Parlament només pactaran amb aquells que acceptin treballar per la independència i la regeneració política, i que els diputats de Reagrupament cobriran un "ampli ventall ideològic" i que, per tant, a l'hora de votar, per exemple, si volen que el Quart Cinturó es construeixi o no, "tindran llibertat: uns votaran una cosa i els altres una altre".

Edicions locals