Sense foc ni capvuitada però amb molta totxana

La Festa Major de Santa Maria de Palautordera arrenca amb menys pressupost

Cultura

Santa Maria de Palautordera

La crisi econòmica s'ha menjat el correfoc, els focs artificials i la capvuitada de l'Aplec del Remei de Santa Maria de Palautordera, que arrenca aquest dissabte i acaba el dilluns 12 d'octubre. "És temps d'haver-se d'estrènyer el cinturó, i per això el programa de la Festa Major és estalviador", subratlla l'alcalde del municipi Joan Mayneris (PSC). Des del consistori argumenten que els actes de foc no tenien gaire tradició ni massa acceptació  i costaven molts diners. Tot i la disminució del pressupost i la corresponent supressió d'actes, el programa fa força goig: hi hauran sopars populars, obres de teatre, espectacles d'humor, màgia i molta totxana.

La festa es va insinuar divendres a les deu de la nit amb el tradicional sopar popular i el concert de Derrumband. Però l'autèntica disbauxa comença avui i ho fa, com no, amb la setena edició del concurs de paletes. Una prova que any rere any aplega molt públic, i per això enguany es trasllada al parc del Reguissol. El concurs comença a dos quarts de deu del matí i les parelles participants tindran fins al migdia per traduir en estructures de totxanes els plànols que els hi proporcioni l'organització. El jurat valorarà les dimensions, la rapidesa i l'aspecte final de les peces. I també dissabte, a partir de la una del migdia, se celebrarà el concurs de llançament de totxanes. En aquest cas els participants es dividiran en tres categories: infants, dones i homes. I a llançar la totxana!

El principal punt de trobada, sobretot dels joves, continua sent l'espai de Barrakes, al parc de Reguissol. I com cada any el programa va ple de concerts: des dels barcelonins Igaitia fins als Fotlifoc, passant pels Nohison o per l'orquestra Mitjanit. Una nit d'humor i màgia posarà punt i final, dilluns, a l'Aplec del Remei d'aquest 2009.

Edicions locals