Aiguafreda avança l'apagada analògica per veure VOTV

Caldes organitza una conferència per informar del funcionament de la TDT

Societat

Aiguafreda, Caldes de Montbui

Aiguafreda és un dels dotze municipis de la comarca que financen Vallès Oriental Televisió (VOTV), però és un dels pocs pobles que no rep la senyal del flamant canal comarcal, que emet des del passat 14 de setembre. Segons afirmen des de l'Ajuntament, per solucionar aquesta paradoxa televisiva la Generalitat ha decidit avançar l'apagada analògica del repetidor propi que depèn del de Collsuspina i que serveix la senyal tant a Aiguafreda com als veïns de Sant Martí de Centelles (Osona). L'apagada, que en un primer moment estava prevista per al març, es realitzarà -si les administracions no s'ho repensen abans- el dilluns 19 d'octubre, i tot Aiguafreda podrà veure finalment VOTV.

Ara per ara només uns quants veïns del poble, aquells que reben senyal del repetidor de Collserola, veuen el nou canal digital comarcal. I és que la senyal de VOTV a Aiguafreda ha d'arribar a través del canal 45, un canal diferent al de la resta de la comarca, on es difon a través del 40. El problema és que al repetidor de Collsuspina el canal 40 està concedit a Televisió Espanyola, que no ha volgut facilitar el canvi. Tot plegat és fruit de la situació del municipi, ensotat i amb una mala comunicació.

Sigui com sigui, el consistori espera que la Generalitat els hi comuniqui oficialment i en breu l'avançament de l'apagada analògica. Segons apunten des de l'Ajuntament, gairebé tots els veïns ja tenen la TDT a casa. Els pocs que no s'hagin adaptat als nous temps televisius, hauran de fer el canvi ben ràpid o buscar-se una nova distracció.

Caldes informa sobre l'apagada analògica
D'altra banda, el proper dimecres 21 d'octubre a les sis de la tarda se celebra a Caldes de Montbui la conferència titulada La TDT ja és aquí. Amb l’apagada analògica, quins canvis hi haurà? L'acte tindrà lloc al local social de Cooperativa 70. Aquesta conferència és l'última d'un cicle de xerrades sobre consum organitzat per l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor, amb la col·laboració de la Cooperativa 70.

La xerrada consistirà en una exposició sobre la informació que cal tenir en compte davant la imminent apagada analògica o encesa digital. Es respondran a preguntes com ara: què és la TDT?, quins avantatges aporta?, què haurem de fer amb el nostre TV per adequar-lo a la TDT?, què és un descodificador?, qui pot fer un canvi d'antena i quina documentació ens ha de lliurar?, quins veïns han de col·laborar en les despeses d'adequació d'una antena col·lectiva? i quins són els canals de pagament?.

Edicions locals