La Roca reduirà el trànsit del nucli urbà

L'avinguda Catalunya serà d'un sol sentit i el carrer Sant Sadurní farà de variant

Societat

Roca del Vallès, la

L'Ajuntament de la Roca del Vallès vol reduir el trànsit del nucli urbà en un 50 per cent i així millorar la qualitat de vida dels veïns del municipi, acabar amb l'actual inseguretat viària i crear una amplia zona comercial i de passeig. Per això l'any 2007 el consistori va demanar a la Diputació de Barcelona un estudi -que ara s'ha fet públic- que proposa convertir en una via d'un sol sentit l'avinguda Catalunya, és a dir, la travessera urbana de la carretera BV-5001. El projecte, que està encara en fase de redacció, costaria poc més d'1 milió d'euros i es començaria a executar l'any vinent.

Convertir l'avinguda de Catalunya en una via d'un únic sentit, en direcció Granollers, obligarà a perllongar i condicionar el carrer Sant Sadurní, que farà de variant. És a dir, que per anar a Vilanova del Vallès passant per la Roca caldrà agafar el carrer Sant Sadurní a la rotonda d'entrada del municipi -al carrer Anselm Clavé. La variant anirà a parar a l'avinguda Catalunya a l'alçada del carrer Tenor Viñas. El consistori preveu que les obres s'executin en dues fases: la primera serà la conversió de l'avinguda Catalunya en un tram amb prioritat pels vianants –la calçada passarà dels sis metres actuals a la meitat, i hi haurà una vorera de 2,5 metres a una banda i una d'1,5 metres a l'altra-, i la segona serà la prolongació de la zona asfaltada del carrer Sant Sadurní.

Per finançar les obres, l'Ajuntament rebrà una subvenció de 450.000 euros de la Diputació, dins del programa Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat. L'altre meitat del pressupost vindrà d'altres subvencions o, si aquestes no apareixen, de les arques del consistori.

Edicions locals