Denuncien la deixadesa dels polígons industrials de Mollet

IxM alerta que les mancances allunyen de la ciutat noves activitats empresarials

Societat

Mollet del Vallès

Independents per Mollet (IxM) va denunciar aquest dimarts 13 d'octubre la deixadesa dels polígons industrials de Mollet del Vallès, fruit de "la manca d'inversions municipals i d'un manteniment adequat". A través d'un breu comunicat, la formació molletana va qualificar d'injustificable que les zones industrials de la ciutat estiguin "brutes, mal il·luminades, mal senyalitzades i mancades de serveis bàsics com ara la recollida de residus". Per a IxM, la deixadesa dels polígons transmet una imatge molt negativa de Mollet i allunya de la ciutat "noves activitats empresarials que generarien ocupació".

Begoña Moros, responsable de l'àrea socio-laboral d’IxM, qualifica de "nefast" el balanç dels sis anys de govern de l'alcalde Josep Monràs (PSC) en aquest tema, "perquè no s'ha fet res per a solucionar les deficiències dels polígons, que cada cop estan pitjor”. Per tot plegat, IxM reclama que el consistori assumeixi les seves responsabilitats, i que els regidors amb competències a la promoció, dinamització i manteniment de les zones industrials del municipi "dimiteixin". A més, la formació molletana demana al consistori que "faci autocrítica abans no sigui massa tard i engegui un pla de xoc urgent per afrontar les mancances que actualment pateixen les àrees industrials del municipi”.

A Mollet del Vallès plou sobre mullat, ja que el passat 21 de setembre la Cambra de Comerç de Barcelona va presentar un extens informe sobre els polígons industrials de l'àmbit de l'Antena Mollet, que inclou vuit poblacions del Vallès Oriental: Mollet del Vallès, la Llagosta, Martorelles, Montmeló, Montornès, Parets, Santa Maria de Martorelles i Sant Fost de Campsentelles. L'estudi analitza un total de 22 polígons i conclou que hi ha masses deficiències en la senyalització, la neteja, la recollida residus i el manteniment de les zones industrials. L'informe, demolidor, sentencia que "cal observar que el nombre de polígons amb una valoració negativa és molt alt".

El manteniment dels espais públics i la gestió de residus són les variables que presentes una mitjana més baixa. I és que els polígons de Mollet i rodalia suspenen en neteja, i alguns presenten problemes que són considerats com a "greus". De fet, l'estudi destaca que en pocs casos els polígons industrials disposen de contenidors de recollida de residus, i els espais públics tenen un manteniment escàs. El text també denuncia "problemes de salubritat degut a la manca de sistemes de clavegueram i de col·lectors d'aigües residuals en condicions". De les boques d'incendi amagades enmig de l'herba (veure imatge adjunta) no en diu res.

Edicions locals