La torre de set se li resisteix als Xics

La colla lamenta que el treball fet entre setmana no es reflecteix a plaça

Cultura

Caldes de Montbui, Granollers

El divendres 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, els Xics de Granollers van portar a Llinars del Vallès els seus millors castells, insinuant que tant les construccions de vuit pisos com la torre de set tornaven a estar al seu abast. De fet, la colla granollerina portava setmanes assajant intensament tant la torre de set com el quatre de vuit, i així ho han continuat fent fins ara. Per això aquest dilluns 12 d'octubre els Xics es va plantar a la Festa Major de Caldes de Montbui decidits a aixecar la primera torre de set de la temporada. Acotxador col·locat, l’anxaneta a punt per fer les tres passes per coronar la torre de set... però novament l'estructura va cedir.

Els Xics de Granollers han descarregat neta la torre de sis en diverses ocasions aquesta temporada, i porten l'estructura de la torre de set ben assajada i amb garanties per descarregar-la a plaça. Però el castell se'ls hi resisteix. Aquest dilluns, amb motiu de la Festa Major de Caldes de Montbui, ho van tornar a intentar a tercera ronda i en aquesta ocasió la torre no va trontollar però tampoc es va completar. Segon intent consecutiu sense assolir. La millor notícia, cap casteller lesionat. "El regust és amarg, perquè el treball fet entre setmana no s'acaba de reflectir a la plaça", apunta el cap de colla dels Xics, Ramon Rovira. A partir d'ara, novament assajos ben intensos i confiança per tornar-ho a intentar.

Això sí, a Caldes els Xics van descarregar sense problemes el 5 de 7 i el 4 de 7 amb agulla i el 2 de 7. Els castellers de Caldes de Montbui van aixecar un 4 de 6, un 5 de 6, un 3 de 6 i un pilar de quatre per sota. I la tercera colla participant, els Margeners de Guissona (la Segarra), van aixecar un pilar de 4 per sota, un 5 de 7 i un 4 de 7, entre altres estrutures. Les properes actuacions dels Xics són el 18 d'octubre a Vic (Osona) i el 25 d'octubre a Igualada (Anoia).

Edicions locals