Benach elogia a Mollet la feina d'alcaldes i regidors

El president del Parlament reivindica els valors republicans i el bé col·lectiu

Política

Mollet del Vallès

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, va elogiar aquest dimarts 13 d'octubre la feina que fan els alcaldes i regidors, una tasca que va qualificar de "nervi del país". Benach, que va visitar l'Ajuntament de Mollet del Vallès i es va reunir a porta tancada amb l'alcalde Josep Monràs (PSC), va reconèixer que una de les seves "obsessions" des que està al capdavant de la cambra és "saber què passa al territori des de diversos àmbits i òptiques". De fet, aquest era el motiu d'una visita força breu. Per tant, "queda pendent tornar a venir" per visitar Mollet i parlar amb profunditat "d'algunes temàtiques", va concloure Benach.

El president del Parlament va visitar aquest dimarts a la tarda el consistori municipal, on va signar el llibre d'honor de la ciutat. Durant la seva breu estada, Benach va mantenir una reunió a porta tancada amb l'alcalde de Mollet i els representants del govern i dels grups de l'oposició. "Hem parlat de la transformació de la ciutat en els darrers temps", va explicar Monràs. "M'interessa saber el que passa al territori, conèixer què passa a Catalunya", va apuntar Benach.

Al finalitzar la reunió, el president de la cambra es va dirigir cap a la nova seu d'ERC a la ciutat, on va pronunciar la conferència Ser republicà avui. Benach va reivindicar davant d'una seixantena de persones els valors republicans; per a ell: la llibertat, la igualtat, la fraternitat i la virtut civil. El president del Parlament català va advertir que tots aquests valors estan actualment en crisi, i que precisament aquest és l'origen d'altres crisis, com ara l'econòmica i la moral. "I a la cantonada n'hi ha d'altres, com l'alimentària i la energètica", va vaticinar. "Patim el triomf de l'individualisme i la immediatesa i l'oblit del que ha de ser el bé col·lectiu", va subratllar, i va fer una crida a la implicació de la ciutadania en la política. "Ser republicà avui vol dir que tots ens hem d'implicar en la solució, cal una implicació col·lectiva per construir la Catalunya del segle XXI", va sentenciar Benach, que amb aquestes paraules va inaugurar la nova seu d'Esquerra. En pocs anys els republicans han estrenat tres seus a Mollet.

Benach va voler cloure la seva intervenció parlant de l'ús de les noves tecnologies i de com aquestes ajuden a la ciutadania a participar en les decisions que prenen les administracions. Durant l'acte també es va fer un sentit homenatge al desaparegut Josep Garsaball, militant d'ERC de la secció de Granollers, però que va col·laborar estretament amb l'agrupació de Mollet.

Edicions locals