Nova condecoració per a Cristina Salvador

La sincronista del CN Granollers rep la medalla extrordinària al mèrit esportiu

Esports

Granollers

La sincronista granollerina Cristina Salvador continua col·leccionant condecoracions. La jove esportista, la primera formada al CN Granollers que guanya una medalla en un mundial absolut -la plata, aquest estiu als mundials de natació de Roma-, va rebre aquest divendres 9 d'octubre la medalla extraordinària al mèrit esportiu, per part de la Real Federación Española de Natación (RFEN). Salvador, de només 17 anys d'edat, va rebre la condecoració en el decurs de la Gala RFEN 2009, que es va celebrar al pavelló Goyeneche de Madrid. Es tracta de la gran festa de la natació estatal, on es premia els esportistes més rellevants de la temporada, inclosos els grans protagonistes dels mundials de Roma.

La selecció estatal de natació sincronitzada, de la qual forma part Cristina Salvador, al costat de 'veteranes' com la catalana Gemma Mengual, va rebre el guardó extraordinari pels seus resultats i medalles aconseguits al mundial del mes de juliol. la granollerina va participar en la prova d'equip tècnic, on es va penjar la medalla de plata. "He arribat a on volia i abans del que esperava", afirma Salvador, que, tot i militar encara a la categoria júnior, ja s'ha fet un lloc a la selecció espanyola absoluta de natació sincronitzada. "És un premi molt gran després de tantes hores d'entrenament. Quan vaig pujar al podi a Roma i em van posar la medalla... va ser el millor per a mi", sentencia la jove sincronista del CN Granollers, que aquesta temporada ja resta interna al Centre d'Alt Rediment (CAR) de Sant Cugat, per continuar guanyant medalles.

Vuit possibles joves promeses més

D'altra banda, i aparcant la sincronitzada, un total de vuit nedadors del CN Granollers han estat seleccionats per la Federació Catalana de Natació (FCN) per participar al Programa de Detecció i Seguiment de Joves Promeses, que es desenvolupa a través de concentracions de seguiment, formació i avaluació al llarg de la temporada 2009-2010; concentracions que es porten a terme al CAR. Aquesta és la temporada que més nedadors granollerins participen en aquest programa. Per una banda, els nedadors infantils Eric Barbosa, Palmira Chaparro i Marta Sáez, a més a més de la júnior Sara Ibáñez, resten en règim intern al CAR durant el mes d'octubre, amb d'altres nedadors seleccionats de diferents clubs de Catalunya. Per l'altre, els infantils Alejandro Navarro, Juan Manuel Auñón, Arantxa Domínguez i Lídia Parera participen durant els mesos d'octubre i novembre en concentracions de cap de setmana al CAR.

A més a més, les nedadores infantils Marta Sáez i Palmira Chaparro han estat convocades per la Real Federación Española de Natación (RFEN) per a participar en la concentració de control i seguiment que es portarà a terme del 30 d'octubre a l'1 de novembre a Toledo. La RFEN ha seleccionat aquestes nedadores pels resultats obtinguts en els passats Campionats d'Espanya, on Sáez es va proclamar campiona als 200 i 400 lliures, i Chaparro va ser medalla d'or als 50 i 100 lliures.

Edicions locals