Puja de to el conflicte pel kàrting del Baix Montseny

Llinars impedeix que passi pel seu terme una caminada d'un grup de Cardedeu

Societat

Cardedeu, Llinars del Vallès

El conflicte pel kàrting que l'alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol (ERC), vol construir al seu terme, al límit sud-oest amb Cardedeu, s'està escalfant. Pocs dies després que unes 300 persones -la majoria veïns de Cardedeu- es manifestessin pels carrers de Llinars en contra del circuit internacional, aquest passat cap de setmana el govern d'aquest municipi va decidir no autoritzar la caminada nocturna que organitza cada any el Col·lectiu d'Atletes de Cardedeu i que finalitza a la Torre del Moro, situada a Llinars. El Col·lectiu es va veure obligat a canviar a última hora el recorregut. Mai fins ara havien tingut problemes per passar per Llinars.

En una breu nota, els organitzadors de la caminada subratllen que "en cap moment l'acte s'ha barrejat amb el kàrting" i aclareixen que van canviar la ruta perquè "no ens podem arriscar a fer una caminada nocturna sense el permís explícit de l'Ajuntament on es realitza aquesta caminada". L'improvisat recorregut -fins a l'ermita de sant Hilari- no va desagradar als caminants, uns 900.

La probable construcció d'un kàrting de més de 13 hectàrees i apte per a curses internacionals al Pla del Morató, ha provocat les protestes de veïns i entitats de tot tipus, i ha enfrontat als consistori de Llinars i Cardedeu. De fet, a la manifestació del diumenge 4 d'octubre hi van participar diversos regidors de Cardedeu, inclosos representants d'ERC que s'oposen als plans urbanístics dels seus companys de partit a Llinars. Per tot plegat, el govern municipal que encapçala Martí Pujol va decidir el passat divendres 9 d'octubre deixar sobre la taula (veure el document adjunt) la petició d'autorització dels caminants. Alcalde i regidors de Llinars admeten que no es va donar el permís per tot el que ha succeït últimament amb el kàrting.  "No pot ser que hi hagi regidors de Cardedeu que vinguin a Llinars i insultin davant l'Ajuntament", va afirmar Pujol a El 9 Nou.

Demanen a l'alcalde de Llinars que es disculpi
Per a l'alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila (CiU), l'actitud del batlle de Llinars "és infantil". Això sí, entregarà un document al consistori veí que aposta per no atiar encara més el conflicte. Per a la plataforma Stop Kàrting -que va organitzar la manifestació del 4 d'octubre, i que aplega desenes d'entitats veïnals i ecologistes i grups polítics- la no autorització de la caminada organitzada pel Col·lectiu d'Atletes de Cardedeu "constitueix un abús de poder preocupant i que denota una actitud molt poc democràtica per part de l'equip de govern de Llinars del Vallès". La plataforma subratlla que el Col·lectiu d'Atletes de Cardedeu "no té ni ha tingut res a veure en cap moment amb Stop Kàrting, i que se l'hagi relacionat amb nosaltres simplement perquè l'entitat és de Cardedeu és un fet molt greu". Apunten que la ciutadania té dret a manifestar el seu rebuig al projecte i asseguren que a la marxa del 4 d'octubre "es van poder escoltar diverses opinions, però en cap moment es va insultar a ningú ni es va produïr cap incident". Stop Kàrting exigeix a l'alcalde de Llinars "que demani disculpes públicament i es dediqui a rebatre els nostres arguments enlloc de promoure el conflicte entre pobles veïns".

Edicions locals