La Mecànica Orgànica posa música al local de l'Esquerda

Poemes musicats en el segon concert del Cicle de Cants i Autors de Granollers

Cultura

Granollers

Continua el Cicle de Cants i Autors convocat pel col·lectiu l'Esquerda de Granollers. La iniciativa proposa quatre cites musicals durant el mes d'octubre; quatre trobades que se celebraran a la casa de cultura Sant Francesc de la capital del Vallès Oriental i al local que té l'Esquerda a l'avinguda Prat de la Riba. Els organitzadors defugen del gran format i aposten per concerts intimistes. Música en directe, en català i a preus molt assequibles. El passat dissabte 10 d'octubre la Mecànica Orgànica va protagonitzar el segon concert del cicle. Guitarra i veu femenina, i poemes transformats en cançons. La crònica és de Joan Gener Barbany.

Segon Concert del Segon Cicle de Cants i Autors.
Mecànica Orgànica.
Dissabte 10 d'octubre de 2009.
Casal Popular de l'Esquerda, Granollers.


Fins el darrer dissabte dia 10 d'octubre, el Casal Popular l'Esquerda havia estat sostre de xerrades i reunions, de recitals de poesia, de partits del Barça i del BM Granollers, i de tardes i nits de relació i festa. Després del segon concert del Cicle de Cants i Autors (CCA), ja podem dir que hi podem tenir, també, música en directe.

Era una de les novetats del CCA 2009, programar un concert al propi casal. La formació escollida fou Mecànica Orgànica, que va acceptar el risc de ser el primer grup musical que toca a l'Esquerda. El resultat, més que satisfactori. Mecànica Orgànica són la Gemma Arimany i l'Arnau Tintó. Tot i ser dos, treballen com un de sol. La Gemma posa veu als seus versos i l'Arnau fa anar els dits per la guitarra i converteix els poemes en cançons. La complicitat és total. Melodies senzilles, que recorden al rock català, i uns versos profunds que s'arrelen dins l'ànima.

La segona nit del CCA va tornar a ser un èxit, tant musical com de públic. La setmana vinent, el dissabte 17 d'octubre, hi haurà dos plats forts: Mazoni i El Petit de Cal Eril. I l'últim cap de setmana del cicle, el dissabte 24, serà el torn de Cesk Freixas i Meritxell Gené. Tots dos concerts començaran a les deu de la nit a la Casa de Cultura Sant Francesc.

Joan Gener Barbany

Edicions locals