El Museu Abelló inaugura l'exposició Molletart'09

Comença la temporada d'espectacles a Can Gomà amb una obra infantil

Cultura

Mollet del Vallès

Aquest divendres 16 d'octubre a les vuit del vespre s'inaugura al Museu Abelló de Mollet del Vallès l'exposició del certamen Molletart'09. Memorial Cesc Bas. Fins al mes de desembre es podran contemplar les obres de Míriam Baena, Anna Estany, Helena Pielies i Pere Vilardebó, és a dir, les quatre persones seleccionades pel jurat d'aquesta edició d'un certamen que s'adreça a artistes plàstics i visuals del Vallès Oriental. D'entre aquests artistes el jurat n'escollirà el més destacat per la seva qualitat i innovació; l'elegit gaudirà d’una mostra individual al Museu Abelló, coincidint amb la propera edició de Molletart, i se li oferirà una beca per assistir a la QUAM 2010, a càrrec del Programa d'Arts Visuals de l'Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona.

Així mateix, aquest divendres 16 d'octubre s'inaugurarà Males idees, l'exposició de Joan Saló, que va ser l'artista més destacat de l'anterior edició de Molletart. Aquest any el jurat està format per Josep Botey i Baró, galerista; David Armengol, curador independent; Bibiana Fuentes, tècnica d'arts visuals; Oriol Fontdevila, crític d'art; Marta Pol i Rigau, crítica d'art; i Teresa Camps i Miró, professora titular d'art contemporani a la UAB. El certamenMolletart es va celebrar per primera vegada l'any 1993. A partir del 1995, amb la mort de l'artista molletà Cesc Bas, va prendre el nom de Memorial Cesc Bas. Es tracta d'un certamen biennal.

Pel que fa als artistes seleccionats aquest any, Míriam Baena -granollerina assentada a Montornès del Vallès- ha participat en diversos concursos de pintura i gravat i ha fet treballs d'il·lustració a diverses publicacions. Va obtenir el premi a l'artista local al Concurs de Pintura Ràpida Montornès del Vallès el 2005 i el 2007. Anna Estany, igualadina que viu a Cardedeu, llicenciada en belles arts per la UB, treballa amb vídeo i actualment està comissariant: Cardedeu amb l'art vigent. Helena Pieles, de Caldes però veïna de Sant Feliu, treballa amb una tècnica mixta sobre paper i ja acumula diverses exposicions. I Pere Vilardebó, de Parets del Vallès, col·lecciona premis amb la seva pintura sobre fusta; entre ells, el premi nacional d'arts plàstiques, en obra bidimensional.

Comença la temporada teatral a Can Gomà
D'altra banda, el teatre municipal Can Gomà de Mollet del Vallès inicia la temporada de tardor. La primera estrena serà aquest diumenge 18 d'octubre a les sis de la tarda, amb l'espectacle infantil La caputxeta vermella, de la companyia Dansa Cotton. La temporada comptarà amb espectacles de música, dansa, teatre, programació infantil i espectacles de les entitats locals. Tancarà la temporada el tradicional Concert de Nadal de Tradicions i Costums i la representació dels Pastorrats, els pastorets Torrats. Enmig, concert de jazz a càrrec de la Big Band Jazz de Terrassa, el 24 d'octubre, i l'homenatge a Federico Garcia Lorca, el 14 de novembre, entre molts altres espectacles.

Edicions locals