Govern i Telefónica signen a la Roca un impuls per a les TIC

La companyia espanyola té a la comarca la seva Universitat Corporativa

Societat

Roca del Vallès, la

La Generalitat i Telefónica han posat en marxa un paquet de mesures per incrementar l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) entre els ciutadans i les empreses. Sota el nom Catalunya 4.0, el projectes consta d'un total de vint mesures en l'àmbit de l'educació, la sanitat, les administracions públiques -especialment la justícia- i la competitivitat empresarial. L'acord es va signar i presentar aquest dijous 15 d'octubre a la Universitat Corporativa de Telefónica, al centre Bell.lloc de la Roca del Vallès, que durant aquest 2009 haurà format a fins a 2.000 directius de la companyia espanyola. Aquest és el primer exercici amb el campus vallesà en funcionament.

Una millor cobertura en banda ample, reforç dels programes de formació d'aquells col·lectius exclosos de les noves tecnologies, una gestió pública participativa, el teleseguiment dels pacients crònics, la connexió entre els centres dels expedients sanitaris i judicials, l'augment de les tecnologies en els centres educatius, la digitalització de l'administració de justícia... Aquestes són algunes de les 20 mesures que s'engegaran a partir d'aquest mes d'octubre i que han sorgit de debats protagonitzats per 80 experts en noves tecnologies. I és que Catalunya 4.0 presenta les conclusions de sis mesos de treball en les àrees de sanitat, educació, administració i competitivitat per a identificar propostes que situïn la tecnologia en el centre de la solució dels problemes que afecten als ciutadans.

Totes les propostes que es posaran en marxa es publicaran en un Llibre Blau sobre l'impacte de la tecnologia en la societat catalana, que també inclourà indicadors per tal d'avaluar a l’any 2010 el procés d'implementació d'aquestes mesures.

"La col·laboració público-privada facilita un desenvolupament més ràpid de les TIC", va subratllar aquest dijous el president de Telefónica, César Alierta, en la presentació de l'acord. "Projectes com aquests són els que ens permeten mirar al futur amb optimisme", va afegir el president de la Generalitat, José Montilla, que va avisar que els països on més avancen les TIC més ho fa l'economia. Això sí, Montilla va reconèixer que Catalunya està "per sota de els seves possibilitats" pel que fa a la penetració i l'ús de les TIC.

Pel que fa a la Universitat Corporativa que Telefónica té a la Roca, a l'antiga escola Bell.lloc, encara no treballa a ple rendiment. Des d'aquesta primavera el campus està en funcionament en un edifici amb 28 sales: dos amfiteatres, cinc sales plenàries, vint sales de reunió i un centre de negocis. La Universitat operarà a plena activitat el 2011, quan formarà a uns 6.000 directius de tot el món a l'any.

Edicions locals