Els veritables 'nois del cor' actuen a Granollers

El Tatre Auditori també acull aquest cap de setmana el Hamlet d'Oriol Broggi

Cultura

Granollers

Els nois del cor actuen aquest dissabte 17 d'octubre a les deu de la nit a Granollers. Però no els personatges de la pel·lícula de Cristophe Barratier; ni el professor Clément Mathieu dirigeix ni el petit Pépinot fa de faristol. L'encarregada d'omplir la sala gran del Teatre Auditori de la ciutat serà la coral de Saint Marc, la responsable de posar veu l'any 2004 als cantors del film. La formació va ser escollida entre centenars per interpretar la pel·lícula, així que la qualitat de l'espectacle està assegurada. De fet, l'acte està considerat un dels espectacle corals més important de l'actualitat. El nivell d'acceptació del film va portar a aquesta coral francesa a organitzar una gira, i l'èxit va ser tal que ja van pel segon tour.

La peça Vois sur ton chemin, nominada a l'Oscar en la categoria de millor çançó, forma part del repertori que cantarà la coral de Saint Marc. En total, i durant les dues hores que dura l'espectacle, el públic podrà gaudir de 21 melodies dolces i entranyables -la majoria incloses al film. Entre tots els integrants del cor, dalt l'escenari es podrà veure a Jean-Baptiste Maunier, la veu principal de la pel·lícula. Segons el director de la coral, la música que interpreten és senzilla i sense pretensions, jugant amb l'emoció més que no pas amb la investigació estilística.

La Coral de Saint Marc és un conjunt mixt format l'any 1986. Està compost per aproximadament 55 nens i nenes de entre 10 a 15 anys, tots escolaritzats al Centre de Saint Marc de Lió. Abans de participar en la pel·lícula Els nois del cor, els nens de la coral Saint Marc ja havien obtingut nombrosos èxits amb el seu repertori musical, que dóna preferència a la música sacra, del cant gregorià fins al segle XX. També guarden un lloc important per interpretar temes de la música contemporània com Poulenc, Curuflué, Caplet i Britten. Des del seu primer disc gravat a l'abadia de Saint-Martin d'Ainay (Lió), el cor ha publicat de forma individual sis discs.

Julio Manrique és Hamlet
D'altra banda, la temporada teatral al Teatre Auditori arrenca aquest diumenge 18 d'octubre a les set de la tarda amb l'extraordinari Hamlet que dirigeix Oriol Broggi i que interpreten, entre altres, Julio Manrique, Carme Pla i Carles Martínez. Hamlet, possiblement l'obra més coneguda de Shakespeare, és una història de venjances. Hamlet és fill del recentment mort rei de Dinamarca. Aquest se li apareix per explicar-li que ha mort a mans del seu germà Claudi i des d'aquest moment Hamlet viu confús i pensant a venjar-se. L'objectiu de Claudi és casar-se amb l'esposa del seu germà i governar el país. L'obra explota temes com la bogeria, la traïció, la venjança i la corrupció moral.

L'obra està dirigida per Oriol Broggi, guanyador de dos Premis Butaca l'any 2006 amb al producció Antígona. Com a director aquest barceloní s'ha encarregat d'El Cercle de guix caucasià, al Teatre Nacional de Catalunya. Amb la companyia LaPerla29, la mateixa que porta a terme Hamlet, Broggi ha fet El Rei Lear, l'Oncle Vània i Rosita, història d'una florista, entre altres obres. Broggi afirma que entre els versos de Shakespeare han trobat la llibertat total i encara que sigui una decisió arriscada han decidit donar un pas més i atrevir-se amb Hamlet.

Els nois del cor. Coral de Saint Marc (Lió).
Gènere: Música coral.
Direcció: Nicolás Porte.
Fitxa Artística: Coral de Saint Marc, Lyon.
Solista: Jean-Baptiste Maunier.
Durada: 2 hores (amb entreacte inclòs).
Dissabte 17 d'octubre a les deu de la nit a la sala gran del Teatre Auditori.


Hamlet, de William Shakespeare.
Gènere: Teatre.
Direcció: Oriol Broggi.
Fitxa Artística: Julio Manrique, Carme Pla, Carles Martínez, Ramón Vila, Marc Rodríguez, Jordi Rico i Aida de la Cruz.
Durada: 2 hores i 55 minuts (amb entreacte inclòs).
Diumenge 18 d'octubre a les set de la tarda a la sala gran del Teatre Auditori

Edicions locals