Cap de setmana de Capvuitada a Caldes

I Santa Eulàlia de Ronçana estrena el seu particular àlbum de cromos

Cultura

Caldes de Montbui, Santa Eulàlia de Ronçana

Passada la Festa Major, Caldes de Montbui continua la disbauxa amb la tradicional Capvuitada. Els actes van començar aquest dijous i divendres, amb propostes musicals de tot tipus, però el plat fort arriba aquest cap de setmana. Aquest dissabte 17 d'octubre el municipi ofereix activitats esportives -com ara el tir amb arc, el torneig de futbol del Cercle d'Amics de Taunusstein o la gimcana urbana adreçada a tota la família- i espectacles musicals. I a la nit se celebra el Can Rius Festival, una trobada d'ambients diferents organitzat per les Barraques. Enguany, l'Ajuntament extremarà la seguretat per tal que no s'entri amb begudes alcohòliques dins el recinte festiu.

La convocatòria central de la Capvuitada, l'Aplec del Remei, es podrà celebrar aquest diumenge 18 d'octubre amb normalitat tot i continuar les obres d'urbanització a l'entrada nord de la població. De fet, els visitants de l'Aplec podran fer-se una idea de com quedarà el passeig un cop acabades les obres, perquè la meitat del tram ja es pot considerar enllestit. El conjunt de parades i propostes de l'Aplec és ven variat: escacs, cercavila de colles, puntaires, missa, mostres d'artesania, alimentació, brocanteria i antiguitats, sardanes... A més, enguany la Penya Blaugrana calderina afegeix a l'Aplec les copes del triplet del FC Barcelona de Pep Guardiola i companyia, que s'exposaran en una de les parades del passeig del Remei. Aquest diumenge Caldes també celebrarà la trobada de cotxes antics i la trobada de carros. La Capvuitada acabarà a la tarda, amb la ballada de sardanes a la plaça de la Font del Lleó i la sarsuela del Casino.

Santa Eulàlia de Ronçana en 70 cromos
D'altra banda, desprès d'un any de feina, l'àlbum de Santa Eulàlia ja és una realitat. Aquest diumenge 18 d'octubre, a les dotze del migdia, es presentarà oficialment el nou àlbum de cromos Santa Eulàlia de Ronçana: un poble, una gent a La Fàbrica. És una iniciativa del Projecte Educatiu de Poble (PEP) que s'ha desenvolupat amb la col·laboració de l'Associació Ronçana Comerç Actiu i altres associacions santaeulalienques. L'àlbum conté una setantena de cromos relacionats amb la vila. Entre altres temes, destaquen les entitats, les festes populars, les escoles i les masies. El contingut s'ha aconseguit gràcies a la col·laboració de veïns, entitats i integrants del PEP, que han donat les fotografies per a poder fer aquest recull.

Amb aquesta iniciativa es vol fomentar la participació dels ciutadans presentant-los el poble d'una manera original i diferent. Així doncs, l'àlbum es repartirà acompanyat de 30 cromos i la resta s'hauran d'aconseguir als establiments col·laboradors. Per saber quin cromo correspon a cada comerç només caldrà acostar-se als aparadors on estarà exposat i l'últim es recollirà a l'Ajuntament. Tant l'àlbum com els cromos són gratuïts. L'empresa S'imagina ha estat l'encarregada del projecte, que han subvencionat la Generalitat, des del departament de Treball, i la Diputació de Barcelona. La campanya que engega ara estarà en marxa fins a finals de gener de l'any vinent.

Edicions locals