El Cor de Cambra de Granollers ofereix un concert amb l'orgue Josep M. Ruera

La formació presenta una producció basada en obres de Bach i Mendelssohn

Cultura

Granollers

El Cor de Cambra de Granollers, cor professional de la Societat Coral Amics de la Unió i resident al Teatre Auditori de Granollers, oferirà aquest diumenge 18 d'octubre a dos quarts de sis de la tarda el que serà ja el seu tercer concert a la ciutat. En aquesta ocasió, el concert està inclòs en el cicle La Música del Cel de l'església de Sant Esteve de la capital del Vallès Oriental. El cor, doncs, anirà acompanyat per Vicenç Prunés a l'orgue Josep Maria Ruera, un instrument de 40 registres, tres teclats manuals i pedaler, de tracció mecànica i registració elèctrica, i que incorpora un ordenador que permet fer 40.000 combinacions de registres.

El Josep Maria Ruera és un dels deu orgues de mida mitjana-gran més importants de Catalunya. Sota la campanya Un orgue per tothom: fes-lo teu!, la parròquia de Sant Esteve de Granollers, amb l'assessorament de l'organista Vicenç Prunés, va aconseguit mobilitzar centenars de persones que van fer un esforç econòmic per portar, a principis del 2008, l'instrument a la ciutat. L'orgue va ser batejat com Josep Maria Ruera, nom del famós compositor granollerí mort l'any 1988. L'instrument fa 10 metres d'alçada i la façana mesura 7,35 metres. Ocupa una superfície de 30 metres quadrats i el seu pes és de 10 tones.

Pel que fa al concert del Cor de Cambra de Granollers, mostrarà la relació entre la música de Bach i la de Mendelssohn, que té una especial rellevància, ja que Bach no seria avui el mateix si un dia Mendelssohn no s'hagués trobat casualment amb una còpia de la seva Passió segons Sant Mateu. De la mateixa manera, la música de Mendelssohn beu especialment del contrapunt sublim de Bach. Segons apunta el Cor, es pot dir "que el músic romàntic va ser el redescobridor del músics barroc".

El Cor de Cambra de Granollers serà l'encarregat d'interpretar l'obra de Mendelssohn i l'orgue Josep Maria Ruera farà sonar per tota la nau de l'església de Sant Esteve l'harmonia de Bach, considerat el pare de la música europea. En aquesta ocasió, el Cor de Cambra de Granollers treballarà sota la batuta de la directora Conxita Garcia, mestra assistent de direcció del Cor del Gran Teatre del Liceu.

Edicions locals