Mazoni i El petit de Cal Eril sedueixen Granollers

Rock de qualitat i folk piscodèlic en el tercer concert del Cicle de Cants i Autors

Cultura

Granollers

Continua el Cicle de Cants i Autors convocat pel col·lectiu l'Esquerda de Granollers. La iniciativa proposa quatre cites musicals durant el mes d'octubre; quatre trobades que se celebren a la casa de cultura Sant Francesc de la capital del Vallès Oriental i al local que té l'Esquerda a l'avinguda Prat de la Riba. Concerts intimistes, molt directes i en català. El passat dissabte 17 d'octubre tercera cita i  proposta doble i atractiva: Mazoni, que tornava a la ciutat després de la seva visita per la Festa Major, i El petit de Cal Eril. Rock de qualitat i folk psicodèlic. Èxit de públic i tots els assistents encantats. La crònica és de Joan Gener Barbany.

Tercer Concert del Segon Cicle de Cants i Autors.
Mazoni i El petit de Cal Eril.
Dissabte 17 d'octubre de 2009.
Casa de Cultura Sant Francesc, Granollers.


Tercera nit i segurament una de les nits més esperades del Cicle de Cants i Autors. Passaven pocs minuts de les deu de la nit i a la Casa de Cultura ja no hi quedaven cadires buides. Aterraven a Granollers l'ànima de Mazoni, és a dir, Jaume Pla, i la banda liderada pel cantautor Joan Pons, El Petit de Cal Eril. Són dues de les propostes musicals que més han sonat aquest darrer any, tant a les ràdios com a les sales de concerts i, sobretot, als festivals de música d'aquest estiu.

Jaume Pla és, sense cap dubte, una de les referències del panorama musical català. Amb el disc Eufòria 5-Esperança 0, Mazoni ha consolidat un rock de qualitat i ha afegit la critica social al seu repertori. A Granollers, Jaume Pla va arribar en solitari, acompanyat de la guitarra acústica més rockera de la música d'autor actual. Una connexió especial amb un públic molt divers va fer que el seu concert fos aplaudit i comentat durant tota la nit. Jaume Pla va omplir l'escenari sol, i va mostrar un repertori ampli, divers i de molta qualitat on hi van destacar No tinc temps, Apocalipsy Now i una versió de La Granja de la Paula.

El Petit de Cal Eril es comença a defensar sol. Despreocupat i un punt il·luminat, Joan Pons va presentar la seva banda a Granollers en un concert que va sorprendre a la gran majoria del públic. Tot i les limitacions sonores de la sala i gràcies al gran treball del tècnic de so, El Petit de Cal Eril va repassar les cançons del seu primer disc: I les sargantanes al sol (Bankrobber, 2009). El folk psicodèlic que vesteix les cançons i l'extremisme rural de les seves lletres el converteixen en un dels projectes musicals catalans a seguir.

La tercera nit del segon Cicle de Cants i Autors va ser un èxit. Ni l'imperi del Barça ni les programacions de Roca Umbert, el Gra i el Teatre Auditori van impedir que la Casa de Cultura s'omplís. La setmana vinent, el dissabte 24 d'octubre a les deu de la nit, hi haurà el punt i final amb un altre bon concert: Meritxell Gené i Cesk Freixas.

Joan Gener Barbany

Edicions locals