La nova escola de les Franqueses estrena cuina, menjador i biblioteca

A principis del 2010 estarà acabada l'ala de l'edifici que acollirà l’aulari de primària

Societat

les Franqueses

La part del CEIP Camins de les Franqueses del Vallès destinada a serveis, ja està operativa. Complint els terminis establerts, aquesta passada setmana es va posar en marxa la part central de l'edifici, la que acull els serveis i comunica les dues ales del nou institut: la d'educació infantil, que es va inaugurar el 14 de setembre, i la de primària, que encara està en obres i no s'estrenarà fins a principis del 2010. La zona de serveis que s'ha posat ara en marxa inclou el menjador, la cuina, la biblioteca, l'espai per l'AMPA, la sala de mestres, els despatxos i la part de consergeria. La nova escola de les Franqueses acull un total de 200 alumnes.

La posada en marxa d'aquesta part del CEIP Camins de Corró d'Avall suposa una millora important, segons explica la directora del centre, Núria Marin, ja que evita que els nens s'hagin de continuar desplaçant fins a l'antiga escola per dinar, com s'ha fet durant aquest primer mes del curs. Les antigues depedendències també servien per acollir als matins a aquells alumnes que arriben a l'escola abans del començament de l'horari escolar.

Ara només queda pendent finalitzar l'ala de l'edifici -en forma d'U, quan estigui totalment acabat- que acollirà l'aulari destinat a primària. Està previst que sigui una realitat a principis de l'any que ve. L'estrena del nou centre ha estat possible pel començament del curs 2009-2010 -tot i que amb les obres encara no finalitzades- gràcies a què l'Ajuntament de les Franqueses ha avançat l'obra i el finançament previst per part del departament d'Educació de la Generalitat en els exercicis 2010 i 2011. Els esforços del consistori han permès accelerar en més de vuit mesos el termini d'execució del nou equipament, que s'ha construït en un solar de 8.000 metres quadrats, al costat nord del nucli de Corró d'Avall, just a la cruïlla del camí de Can Mariano i el camí del Cementiri. L'obra es va adjudicar pel preu de 4.117.396 euros, més 658.783,45 euros en concepte d'IVA.

A les Franqueses, aquest nou curs també ha entrat en funcionament un nou IES a Corró d’Avall, el nom del qual per votació popular és El Til·ler. I en aquests moments està en construcció la nova escola de Bellavista.

Edicions locals