Caldes substituirà la font termal de la plaça de l'Església

L'Ajuntament convoca un concurs per aixecar una escultura al lloc del brollador

Societat

Caldes de Montbui

La font termal de la plaça de l'Església de Caldes de Montbui té els dies comptats. L'Ajuntament ha decidit substituir el brollador per una escultura que, això sí, farà referència al termalisme. Es pretén dotar a l'indret d'entitat pròpia a través d'un projecte escultòric que haurà d'integrar-se dins la remodelació de l'entorn de la plaça i del carrer d'Ascensi Vega, actualment en obres. Per tal de decidir l'escultura de la font l'Ajuntament convocarà un concurs obert al públic. L'objectiu és el de fomentar la participació d'artistes que presentin un projecte de disseny i creació amb una temàtica que ha de versar sobre el termalisme com a tret d'identitat del municipi.

El termini per presentar propostes és d'un mes des del dia en què es publiquin les bases al BOP -d'aquí a uns dies. Una vegada feta l'adjudicació, es procedirà a l'execució material de l'obra seleccionada per part del guanyador o guanyadora del concurs. La font termal de la plaça de l'Església no és un dels punts d'interès que l'oficina de turisme del municipi destaca i inclou dins les rutes turístiques, com ara la Font del Lleó o el Safareig de la Canaleta.

La col·locació de l'escultura no és un fet aïllat, se situa en el marc de la rehabilitació de la zona. Les obres consten bàsicament de la retirada i substitució dels paviments i voreres actuals. Les xarxes de serveis es soterraran i es procedirà a la substitució i adequació d'un nou enllumenat públic d'acord amb la normativa municipal de contaminació lumínica. Les millores de la zona es fan amb el finançament de la llei del Pla de Barris de la Generalitat de Catalunya, el Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), l'Ajuntament de Caldes de Montbui i les contribucions especials dels veïns. Les obres tenen un cost de 473.407 euros i una durada aproximada de set mesos.

Edicions locals