Els serveis socials de Cardedeu es muden a Can Borràs

L'antiga fàbrica tèxtil, de 432 m², també acollirà la policia local a principis del 2010

Societat

Cardedeu

Els serveis socials de Cardedeu s'han mudat. Des d'aquesta setmana l'edifici de Can Borràs acull tot l'equip bàsic d'atenció social primària, format per tres treballadores socials, dues educadores socials i una treballadora familiar. Més endavant hi treballaran també un agent d'acollida i un altre d'igualtat, segons ha avançat l'Ajuntament. Les noves instal·lacions, que ocupen 432 metres quadrats al número 2 del carrer Dolors Granés, solucionen els problemes d'espai de l'edifici de 80 metres quadrats que fins ara acollia tots els serveis socials. En conseqüència, el trasllat suposarà una notable millora en la qualitat del servei.

L'Ajuntament de Cardedeu subratlla que el nou edifici permetrà millorar el servei tant pel que fa al dia a dia dels professionals que treballaran a Can Borràs "com en l'atenció als usuaris". En aquest sentit, les noves instal·lacions permetran reduir el temps d'espera per atendre visites de ciutadans. L'edifici disposa de diversos despatxos, tres sales de visita, una sala polivalent per tallers i activitats pròpies del servei, una sala per al servei de bugaderia i ajuda tècnica, dutxes per als usuaris, arxiu, magatzem i lavabos. Can Borràs també és des d'aquesta setmana la seu dels professionals d'altres administracions que presten serveis relacionats, com l'assessoria jurídica per a dones, suport a la dependència o de justícia juvenil, entre d'altres. I en breu també s'incorporarà la figura de coordinador de serveis socials. Amb el trasllat de les dependències de la policia local de Cardedeu a principis de l'any vinent, l'antiga fàbrica tèxtil Can Borràs es convertirà en un gran complex de serveis a les persones.

Taller per a cuidadors de familiars dependents

Per estrenar les noves instal·lacions de Can Borràs, els serveis socials municipals ja han preparat un taller adreçat a cuidadors de persones dependents. Es tracta d'un taller, que començarà el 5 de novembre, on es faran tècniques de relaxació, de gestió de l'estrès i es donaran pautes per a la mobilització de persones dependents. Les classes es faran tots els dijous del mes de novembre, de les quatre a dos quarts de set de la tarda a la sala eureka de Can Borràs. Les impartirà un professional cedit per la Diputació de Barcelona i l'obra social la Caixa.

D'altra banda, la regidoria d'Acció Social de Cardedeu ha preparat sessions informatives adreçades a les persones nouvingudes de parla àrab per tal d'oferir-los informació útil i clara sobre els serveis i recursos que ofereix el municipi i que poden ser necessaris durant els primers dies de residència al municipi. Al taller, que s’impartirà els dies 2, 3, 4 i 5 de novembre, es parlarà de treball, educació, habitatge, salut i serveis socials, entre d'altres temes. Amb aquestes sessions, subratlla el consistori, es pretén "facilitar la convivència a través de la informació de la cultura local, així com obrir la porta a la integració de les persones nouvingudes".

Edicions locals