Parets denuncia una emissora pirata per interferències

Ona Codinenca engega la temporada amb més programes i col·laboradors

Societat

Parets del Vallès, Sant Feliu de Codines

L'Ajuntament de Parets del Vallès ha denunciat davant el ministeri d'Indústria, el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) i la Generalitat les interferències que produeix Éxito Radio, una emissora que ofereix serveis de vidència i tarot les vint-i-quatre hores del dia i que, segons senyala el consistori vallesà, és pirata. En un breu comunicat, l'Ajuntament explica que Éxito Radio  -que estaria emetent des de Collserola- "no disposa d'autorització per emetre a la freqüència 107.2 de la FM, la mateixa que sí que té autoritzada des de l'agost del 2006 la radio municipal de Parets, RAP 107", emissora que va néixer l'11 de setembre de 1980.

Éxito Radio és propietat de l'empresa Digital Éxito Radio Comunicaciones S.L., que té una xarxa de 6 canals de televisió i 20 emissores de ràdio repartides per tot Espanya. És una empresa de serveis que també comercialitza més de 100 línies de números especials -de cobrament: 806 i 902- i 2 números d'informació estatal. A més, ven productes esotèrics per telèfon i internet.  

Ona Codinenca inicia temporada
Pel que sembla, el 107,2 del dial va sol·licitat. Si a la zona del Baix Vallès la xifra l'utilitza legalment la ràdio de Parets, més amunt -sense sortir de la comarca- el 107,2 és propietat d'Ona Codinenca, la ràdio municipal de Sant Feliu de Codines, que aquesta setmana ha estrenat la programació de la temporada 2009-2010. La presentació oficial de la nova graella i del nou lloc web (www.onacodinenca.cat) va tenir lloc a la sala d'actes del Centre Cívic la Fonteta el divendres 16 d'octubre; van participar-hi tots els membres de l'emissora i Quim Morales, editor del programa la Segona Hora a Rac1. A la presentació també hi van assistir l'alcalde Pere Pladevall (PSC) i la regidora de Mitjans de Comunicació Públics, Laia Jordana.

A banda dels programes habituals, aquest any la programació d'Ona Codinenca augmenta bastant. D'una banda, On hem anat a parar porta cada quinze dies als oients a un país diferent. I des del Va un cargol i derrapa es farà sàtira de l'actualitat que ens envolta. A més, els dissabtes al matí l'emissora ofereix la cuina d'en Pau Corderas i en Pep Barberà a La Marmita. Enguany s'aposta també per la programació externa, amb Punt Musical i Les 7 llunes màgiques, programes de Radio Silenci de la Garriga. D'altra banda, des de la programació sindicada de COM Ràdio s'emeten el DiguesCOM, de Miquel Giménez; Catsons; Peluts; el Jazz Club, i el Folk.cat.

En total, la graella d'Ona Codinenca està formada per 23 programes, acompanyats de la música que sempre ha caracteritzat l'emissora i informació actualitzada cada hora. La programació pròpia s'emet de dilluns a divendres de 20.00 a 23.00h, així com també els dissabtes i diumenges al matí i al vespre.

Edicions locals