Guerra oberta entre CCOO i l'Ajuntament de Mollet

El sindicat denuncia pràctiques antidemocràtiques del consistori i vol dimissions

Societat

Mollet del Vallès

Guerra oberta entre el sindicat Comissions Obreres (CCOO) i l'Ajuntament de Mollet del Vallès. Ambdós entitats reconeixen que les seves relacions "no estan passant pel seu millor moment". Fa uns dies CCOO denunciava que el consistori ni havia nomenat el seu representant a l'Empresa Municipal per a la Formació Ocupacional i l'Ocupació (EMFO) ni havia convocat al sindicat a l'últim consell d'administració d'aquesta empresa de la qual formen part. I aquest dimecres 21 d'octubre CCOO afegia que el gerent de Mollet Comunicació havia prohibit l'assistència del sindicat a una reunió amb els treballadors. Per tot plegat, CCOO reclama dimissions.

A través d'un breu comunicat, aquest dimecres CCOO va exigir la dimissió del gerent de Mollet Comunicació, Antoni Casanova, per "pràctiques antisindicals". Segons el sindicat, Casanova va prohibir l'assistència del representant de CCOO en una reunió amb els treballadors de Mollet Comunicació (Ràdio Mollet). El sindicat qualifica de "gravíssim i intolerable" aquest fet, i subratlla que una empresa publica finançada amb diners públics "no pot tenir ni un dia mes un gerent que no respecta el joc democràtic i els representants escollits lliurament per la plantilla de Mollet Comunicació". Per això, des de CCOO exigeixen la dimissió de Casanova o, en el seu defecte, la seva destitució per part del consell d'administració.

A aquest episodi si suma l'ocorregut fa escassos dies. CCOO va enviar una carta a l'alcalde de Mollet, Josep Monràs (PSC), expressant el seu malestar per no haver estat convocat al darrer consell de direcció de l'empresa municipal de formació EMFO. El sindicat va comunicar amb data 26 de maig al batlle, i entrant la comunicació per registre, el nom del seu representat al citat organisme. "Quatre mesos i tres plens després, no s'ha permès la participació de CCOO a l'últim consell on, entre altres assumptes, es van aprovar el pressupostos d'EMFO per al 2010", denuncien els representants del sindicat al Vallès Oriental. CCOO no aprova aquest pressupostos, ja que considera que "no es corresponen amb la situació d'atur gravíssima que pateix la ciutadania de Mollet" -un 17,3 per cent, davant el 14,8 de mitjana de la comarca. Des de CCOO reclamem "l'anul·lació de la reunió per falta de forma greu en la convocatòria".

Edicions locals