El bus de Bigues per als avis ja circula sense la paraula 'independència'

L'Ajuntament va vetar un anunci perquè el considerava propaganda sobiranista

Política

Bigues i Riells

Finalment, i amb un mes de retard, l'Ajuntament de Bigues i Riells ha posat en circulació el petit autobús que ha d'acostar fins al metge o a fer les compres la gent gran del municipi que té dificultats de mobilitat. També poden utilitzar el flamant vehicle els veïns de les urbanitzacions que tenen problemes per acostar-se fins al centre del poble. El servei es posa en marxa a través d'un contracte amb l'empresa Visiocom Minibús, que, a canvi de cedir l'autobús, explota comercialment els anuncis impresos a la carrosseria. Això sí, el vehicle circularà sense l'anunci de l'Hotel Molí de la Torre, el qual l'Ajuntament de Bigues ha vetat perquè el considera propaganda independentista.

L'Ajuntament subratlla que el bus millora el servei de transport municipal destinat a la gent gran, i afegeix que els dilluns i els dimecres el vehicle municipal ja transporta la gent gran des de Riells del Fai fins al Centre d'Atenció Primària situat a Bigues. De la retirada de l'anunci de l'Hotel i del conseqüent retard en la posada en funcionament del servei, no en diu res, tot i que la propaganda que havia d'anar al darrere del bus, per abaratir la iniciativa, ha aixecat polseguera.

Un dels anunciant, Carles Barcons, propietari de l'Hotel Molí de la Torre i regidor d'ERC a Bigues i Riells, va fer pintar un fons groc, amb quatre barres vermelles a cada costat, un quadre negre amb el nom i les estrelles del seu establiment, i unes lletres blanques i vermelles on s'hi podia llegir: "Per a la gent gran... independència!" Doncs bé, el consistori (PSC, ICV i PP) va vetar l'anunci perquè el considerava "propaganda política", en concret, propaganda d'Esquerra. Barcons va presentar tres propostes més, canviant text i colors, però el consistori va prohibir l'anunci aferrant-se a una de les clàusules del conveni amb Visiocom Minibús, la que diu que no s'admetran anuncis amb un clar missatge polític.

Finalment (veure imatge adjunta) l'autobús ha arrencat amb propaganda de l'Ajuntament en el lloc que havia d'ocupar l'Hotel Molí de la Torre. L'anunci costava 800 euros, per tant, aquests diners els ha tingut que pagar el consistori, que a finals del 2008 acumulava un deute de gairebé 7 milions d'euros, 850 euros per habitant. Barcons, que en una entrevista a AraVallès va denunciar que el problema és que l'Ajuntament de Bigues "és al·lèrgic a la paraula independència",  ja ha anunciat que no descarta emprendre accions legals per la retirada de l'anunci. L'autobús circula, i la polèmica continua.

Edicions locals