Quatre municips de la comarca signen crèdits per valor de 2.613.300 euros

La Diputació i Caixa Catalunya presten diners a l'Ametlla, Granollers, Llinars i Vilanova del Vallès

Economia

Ametlla del Vallès, Granollers, Llinars del Vallès, Vilanova del Vallès

Un total de catorze municipis catalans van signar el passat dilluns 19 d'octubre crèdits i préstecs corresponents al Programa de Crèdit Local i a Ajuts de Caixa per un valor d'uns set milions i mig d'euros, per tal d'invertir en la millora de les seves localitats. El programa és un instrument de cooperació econòmica municipal fruit del conveni que la Diputació de Barcelona i Caixa Catalunya van rubricar l'any 1994 i que s'ha anat prorrogant any rere any. A més, la Diputació subvenciona directament les despeses d'aquests crèdits amb 1.158.323 euros addicionals. Dels catorze municipis que van signar dilluns, n'hi ha quatre del Vallès Oriental: l'Ametlla, Granollers, Llinars i Vilanova del Vallès.

Entre els quatre municipis de la comarca han signat crèdits i préstecs per valor de 2.613.300 euros. Concretament, l'Ametlla del Vallès rep un préstec de 185.800 euros; Granollers, d'1.832.000; Llinars del Vallès, de 400.000, i Vilanova del Vallès, de 196.300 euros. Els quatre ajuntaments han apostat pel Programa de Crèdit Local per accedir a crèdits a baix interès, i així, tot i la mala situació econòmica i l'endeutament dels consistoris, poder continuar realitzant inversions municipals.

Segons va informar en un comunicat la Diputació de Barcelona, mitjançant aquest  programa-conveni gairebé la totalitat dels ajuntaments de la província han accedit ja a crèdits a baix interès per poder realitzar inversions municipals. En catorze anys, el programa ha repartit pel territori més de 1.400 milions d'euros.

La Diputació, a partir del pertinent procés d'acció concertada –o procés de selecció-, va signar el passat 22 d'abril un nou conveni amb Caixa Catalunya pels anys 2009 i 2010. Aquest acord que va ser qualificat llavors pel president de la corporació, Antoni Fogué, com "el millor programa de crèdit local d'Espanya" perquè, d'una banda, serveix "per garantir la inversió local, que els municipis no s'aturin", i, de l'altra, perquè amb el tipus d'interès obtingut, compensat amb les subvencions directes de la Diputació en aquest àmbit, "l'interès es queda al voltant del 0,5 o 0,8 per cent".

Edicions locals