El Teatre Auditori de Granollers acull la reestrena de Tina, la bruixa fina

L'espectacle infantil, de la companyia Tàbata Teatre, ha voltat per tot Espanya

Cultura

Granollers

La companyia granollerina Tàbata Teatre reestrena aquest diumenge al Teatre Auditori de la capital del Vallès Oriental Tina, la bruixa fina. L'obra ha voltat per tot l'Estat espanyol, amb més de 300 actuacions. Fruit d'aquesta bona acollida que l'espectacle infantil ha tingut entre el públic i els sempre exigents programadors, la companyia ha decidit recuperar-lo. Teatre familiar i educador, per a nens de més de 6 anys, on els artistes plantegen un repte: pujar en una escombra com una bruixa. La Tina fa temps que ho intenta però no ho aconsegueix, així que durant l’espectacle n'aprendrà. Tomassa, una bruixa experimentada, li ensenyarà la importància d'aprendre per aconseguir els seus objectius.

L'espectacle infantil es reestrena amb la participació dels granollerins Laura López en el paper de Tomassa i Dusan Tomic com l'encarregat de fer d'actor de titelles. L'obra està dirigida per Francina G. Ars i Frederic Roda, que porten una llarga trajectòria en el món de la interpretació. En aquesta tornada als escenaris l'actriu Núria Cuyàs serà qui porti a escena a Tina, substituint així a Vicky Alvelo. Tina, la bruixa fina combina titelles i cançons i, de fet, és una representació on el text, les cançons, els titelles, la llum i l'escenografia recolzen una història plena de fantasia. D'aquesta manera TàBaTa Teatre segueix la línia poètica que porta desenvolupant des de fa més d'una dècada.

La companyia va néixer el 1995, amb l'obra Grúmic, un somni de tardor. Responent al tipus de públic al qual es dirigeixen, aquesta companyia opta per escollir projectes divertits, però a la vegada amb missatge. Totes les obres de TàBaTa estan escrites per autors contemporanis, amb un text treballat a fons i acompanyat de cançons. En la majoria de les seves obres fa dels objectes, el vestuari i l'espai escènic una part primordial de les seves propostes teatrals. Sovint, en alguns dels seus espectacles, com és el cas de Tina, la bruixa fina, TàBaTa utilitza el realisme poètic o elements pròxims a la tècnica de Clown i la comèdia.

Tina, la bruixa fina. Companyia Tàbata Teatre.
Gènere: Teatre infantil.
Direcció artística i tècnica: Frederic Roda i Francina G. Ars.
Interpretació: Núria Cuyàs i Laura López.
Titellaire: Dusan Tomic.
Música: Albert Bartomeu.
Autor del text: Xavier Company.
Durada aproximada: 55 minuts.
Diumenge 25 d'octubre a les 6 de la tarda a la sala gran del Teatre Auditori.

Edicions locals