Més de 200 EROs presentats a la comarca del gener al juliol

Els expedients de regulació d'ocupació han deixat sense feina 7.513 vallesans

Economia

Els expedients de regulació d'ocupació (ERO) es van començar a presentar amb comptagotes a la tardor del 2008 però aquest any n'hi ha hagut una allau. Al Vallès Oriental, en els primers set mesos d'aquest 2009 -de gener a juliol-, se n'han autoritat 212, que han afectat 7.513 veïns de la comarca, segons indiquen les dades publicades pel departament de Treball de la Generalitat. Si aquestes dades es comparen amb les registrades durant el mateix període de l'any passat, la diferencia és molt significativa: del gener al juliol del 2008 es van produir 27 expedients, és a dir, els mateixos que s'han registrat durant el mes de gener d'aquest 2009.

Comparar el nombre de treballadors afectats pels EROs del 2009 i del 2008, durant els primers sis mesos dels dos anys, també es esfereïdor: els 27 expedients de regulació d'ocupació presentats l'any passat van afectar 528 treballadors; aquest 2009 els afectats són 7.513. En el que portem d'any destaca, com a mes més negre, l'abril, amb 40 EROs, seguit del juliol amb 35 i del juny amb 32 expedients de regulació d'ocupació.

Després d'analitzar totes aquestes dades, UGT alerta que, per molt que els governs espanyol i català diguin el contrari, "la crisi econòmica encara no ha tocat fons i a la vista està si analitzem els resultats socioeconòmics obtinguts a la comarca durant els últims mesos respecte la destrucció d'ocupació".

Edicions locals