Onada de robatoris al Vallès Oriental

Els assalts, alguns d'ells violents, es multipliquen durant les últimes setmanes

Societat

Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Granollers, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Parets del Vallès, Santa Eulàlia de Ronçana

L'Ametlla, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana, Granollers, Mollet, Parets, Cardedeu, la Llagosta... Aquests són alguns dels municipis del Vallès Oriental que han patit robatoris durant el mes d'octubre. Els assalts es multipliquen, la violència de molts lladres augmenta -a Granollers i a Mollet han ferit a quatre agents- i la preocupació de les forces policials va a més. Segons les dades confirmades per les diverses policies locals i els Mossos d'Esquadra, només als quatre municipis de la Vall del Tenes i a l'Ametlla s'han registrat més d'una quinzena de robatoris en habitatges i comerços.

A l'Ametlla i la Vall del Tenes -Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà d'Amunt i Lliçà de Vall- els robatoris s'han perpetrat durant aquest mes en horaris diürns, aprofitant que els propietaris de la casa han marxat a treballar, comprar o el que sigui. Els lladres s'han endut, principalment, diners, joies i objectes electrònics: des d'aparells petits a grans televisors de plasma. El municipi mes afectat, amb sis robatoris, tots en habitatges, és l'Ametlla: a les Roquetes, Turons del Vallès, Can Camp, la Terrera i Santa Creu.

A Santa Eulàlia aquest octubre s'han registrar sis robatoris, tots a la zona de Pinedes Castellet. A Bigues es va produir un furt de diners i joies en un pis del carrer del Casal. A Lliçà d'Amunt els Mossos d'Esquadra van detenir in fraganti dos homes acusats de robatoris a l'institut, en un bar del carrer de l'Aliança i en un magatzem de materials d'obres. I a Lliçà de Vall desconeguts han perpetrat aquest mes passat tres robatoris. La policia local ha muntat aquestes últimes setmanes controls a l'interior de les urbanitzacions que han permès identificar diversos vehicles sospitosos.

A Granollers els Mossos van detenir a principis d'octubre a dos homes acusats d'intentar robar un supermercat i una empresa situades entre els carrers Girona i Tarragona de Granollers. Uns dies més tard queia un individu de 40 anys, veí de la ciutat, acusat de robar en nou comerços, oficines i escoles del centre de la ciutat. El jutge va decretar el seu ingrés a la presó. També a la capital del Vallès Oriental la matinada del dimecres 7 d'octubre uns desconeguts van robar un ordinador, dos televisors, un projector de diapositives i diners en metàl·lic de la seu d'ERC. Dies abans, també al centre, havien assaltat una botiga d'esports, la Gestoria i Assessoria del Vallès, i una botiga de mobles.

Dos policies atropellats a Granollers
L'assalt més violent a Granollers es va produir la matinada del dilluns 19 d'octubre: dos policies locals van ser atropellats pels autors d'un intent de robatori a la botiga de congelats La Sirena, al carrer Verge de Núria, al centre de la ciutat. Els agents, que van patir ferides lleus, van entravessar el vehicle policial enmig del carrer per evitar que els lladres poguessin fugir. En aquell moment, tres individus van sortir de l'interior de la botiga, van pujar a un Volkswagen Golf, van accelerar i van xocar contra el vehicle de la policia. Van aconseguir escapar. Un tercer agent va disparar quatre trets contra el cotxe dels assaltants.

També s'han registrat robatoris a Mollet, la Llagosta i Cardedeu, on l'Ajuntament reclama la presència de més Mossos d'Esquadra. Pel que fa a Parets del Vallès, la policia local  va detenir fa una setmana quatre persones per un presumpte robatori amb força amb grau de temptativa en un restaurant de la localitat. Els fets van passar al polígon de Llevant, quan els agents van veure A. L. J. R., de Barberà del Vallès (Vallès Occidental) i M. C. R., de les Franqueses del Vallès, i van sospitar del seu comportament. Quan els detinguts van adonar-se de la presència policial, van córrer fins als seus vehicles. La policia els va interceptar i van localitzar dins dels cotxes un tallant i una clau anglesa. Dos dies després la policia local detenia P. S. R., de Sentmenat (Vallès Occidental), i R. I. B., de Bigues i Riells (Vallès Oriental), per un presumpte robatori a l'interior de tres vehicles i per intent de robatori en un estanc del municipi.

Edicions locals