Els nens es fan seu l'Ajuntament de Bigues i Riells

Alumnes de l'escola del Turó es converteixen en polítics i participen en un ple

Societat

Bigues i Riells

Bigues i Riells s'ha pres molt seriosament la necessitat de regenerar la política, jubilant a molts dels dirigents actuals. O com a mínim això pot semblar observant les imatges que s'han donat al consistori aquesta setmana. Dilluns, dimarts i dimecres uns 90 alumnes de l'escola El Turó es van convertir en polítics i van assistir a un seguit de plens infantils, acompanyats per l'alcalde del municipi, el socialista Joan Moreno. Els nens i nenes es van posar a la pell dels regidors i van recrear -uns amb força més interes que els altres- el debat i la posterior votació d'un projecte real: el del Casal de Bigues i Riells.

Durant els plens infantils, es va sotmetre a debat l'actualització del projecte executiu del Casal de Bigues i Riells. Com que la situació econòmica no és gens favorable, l'alcalde va proposar als alumnes fer una modificació per tirar endavant només una part del projecte, i els alumnes van haver de votar i justificar el sentit del seu vot. En aquest sentit, es va aprovar per unanimitat actualitzar a la baixa el projecte del Casal.

L'objectiu d'aquests plens infantils era apropar, de manera didàctica i dinàmica, el funcionament dels plens municipals i de l'Ajuntament en general als més petits. Així, abans d'entrar a la sala de plens, els alumnes van conèixer la història de l'Ajuntament de Bigues i Riells i les característiques de l'edifici de la mà del tècnic de Cultura, Abel Camp. Un cop a la sala de plens, es va informar de l'ordre del dia concret i es va obrir un torn de preguntes pel públic. Per últim, l'alcalde i alguns regidors van ensenyar les diferents àrees del consistori als alumnes.

Edicions locals