L'Ametlla estrena amb èxit la rotonda d'entrada al poble

Les obres han costat 550.000 euros provinents del FEIL i han durat sis mesos

Societat

Ametlla del Vallès

L'Ametlla va inaugurar i obrir al trànsit aquest dimecres 4 de novembre la nova rotonda d'entrada al municipi des de la carretera C-17, situada a la cruïlla de Can Quico i la Masia. La rotonda, que ha costat uns 550.000 provinents del Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL), ha d'ajudar a regular el trànsit en un una zona molt concorreguda, ja que hi passen molts vehicles que van a Bigues i Riells. Cotxes, motos, camions i autobusos que han patit un autèntic calvari, passant per carrers ben estrets, durant més de sis mesos, que és el que han durat les obres a la nova rotonda. Les obres també han servit per millorar l'accés al parc de Maria Lluïsa i un tram de la xarxa de clavegueram.

La nova rotonda ha implicat la retirada del semàfor que la Diputació de Barcelona va col·locar l'any 2006 en aquesta cruïlla de l'Ametlla del Vallès per regular el trànsit. L'aparell mai ha funcionat de forma continuada, ja que els pocs dies que es va posar en marxa -només s'han fet dues proves- va generar grans col·lapses d'entrada al poble, amb cues que arribaven a la rotonda anterior, la d'accés des de la C-17. Això sí, els altres dos semàfors que hi ha a la carretera camí de Bigues i Riells, continuaran igual. De fet, des que es van col·locar l'any 2006, han reduït el transit a tota la carretera, traslladant-lo a la via que travessa Santa Eulàlia de Ronçana.

Segons senyala l'Ajuntament de l'Ametlla, durant aquests primers tres dies de funcionament la rotonda va a les mil meravelles. De fet, aquesta nova obra ha de solucionar definitivament els problemes de trànsit que hi ha des de fa anys a l'entrada del municipi, sobretot en hores punta.

Edicions locals