Foment reitera que el Quart Cinturó serà una autovia

L'estudi informatiu de la polèmica carretera estarà llest a principis del 2010

Societat

les Franqueses, Granollers, Lliçà d'Amunt, Roca del Vallès, la

Hi ha certs assumptes que, sense remei, es repeteixen cada cop que el secretari d'Estat d'Infraestructures i Planificació, Víctor Morlán, visita Catalunya. Com el projecte del Quart Cinturó o Ronda del Vallès. El representant del ministeri de Foment va tornar a insistir aquest divendres 6 de novembre que l'objectiu del seu departament és que la B-40 sigui "una autovia", una opinió que no comparteix del tot la Generalitat. Els tres partits del govern català van acordar a l'abril que el traçat encara per decidir fins a Granollers sigui una via amb menys carrils que els tres per sentit que actualment s'estan construint entre Abrera (Baix Llobregat) i Terrassa (Vallès Occidental).

"Quan traguem l'estudi informatiu de tot el traçat ja donaran la seva opinió", va sentenciar Morlán, referint-se a l'administració catalana. I l'estudi informatiu de la polèmica carretera estarà llest a principis del 2010, durant el primer trimestre. "Les dificultats se superaran", va afirmar convençut, això sí, sense recordar al govern català que qui ha de finançar la via és l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero. La Generalitat encara no ha enviat la seva proposta de traçat i de tipus de via al ministeri de Foment perquè els tres partits del govern català no es posen d'acord, tot i que el recentment aprovat Pacte Nacional d'Infraestructures inclou el Quart Cinturó; això sí, sense especificar-ne les característiques.

Durant la seva intervenció en el cicle de conferències del Cercle d'Infraestructures de Catalunya, el secretari d'Estat d'Infraestructures i Planificació va reconèixer obertament que les dificultats del projecte se centren en la part del traçat de la via que passa pel Vallès Oriental, i que ha de trepitjat municipis com Lliçà d'Amunt, les Franqueses i la Roca. "A Granollers la cosa es complica", va senyalar Morlán davant d'un centenar d'assistents, però acte seguit va afegir que aquestes dificultats "es poden superar".

Edicions locals