Els Xics ensopeguen amb el 4 de 8 a Manresa

Un membre de la colla ha de ser atès a l'hospital a causa d'una forta contusió

Cultura

Granollers

Actuació poc afortunada dels Xics de Granollers a la Diada Tirallongues de Manresa. A la primera ronda de la jornada, en la qual també hi participaven els Matossers de Molins de Rei i els Tirallongues de Manresa, la colla granollerina va carregar un pilar de 4. Els problemes van venir a la segona ronda, quan els Xics van decidir provar per primera vegada aquesta temporada un 4 de 8, el carro gros, que portaven molt ben preparat. Tot i la seguretat que donaven els últims assajos, amb l'aixecador ja col·locat van entrar els nervis i el castell va començar a tremolar. Els granollerins van decidir desmuntar-lo i van fer llenya quan el descarregaven.

Tal i com va explicar a AraVallès el cap de colla dels Xics, Ramon Rovira, les sensacions abans de provar el castell "eren molt bones", ja que s'havia assajat l'estructura amb èxit durant els últims dies. La idea era carregar el 4 de 8 a Manresa per encarar la Diada dels Xics, que s'ha de celebrar el proper diumenge a la Porxada de Granollers, més tranquils i amb el castell provat a plaça. Però els nervis van trair la colla. El castell va fer llenya quan s'estava desmuntat, amb l'anxaneta ja a terra. El pom de dalt es va despenjar a causa d'un tremolor al pis de quints. Un dels membres dels Xics va ser atès el mateix diumenge a l'hospital per una forta contusió.

Rovira explica que ara "cal veure com està la gent", qui no podrà participar en la XVIII Diada dels Xics d'aquí sis dies i decidir quins castells es porten a la plaça de la Porxada. A part del 4 de 8, a la colla castellera de Granollers aquesta temporada també se li resisteix la torre de 7, tot i que han descarregat neta la torre de sis en diverses ocasions.

A la Diada dels Xics també hi participaran els Minyons de Terrassa i els Bordegassos de Vilanova. Tot plegat el 15 de novembre a les dotze del migdia a la plaça de la Porxada. De fet, els actes de la Diada començaran el divendres amb un assaig especial; dissabte hi haurà actuacions infantils, una exhibició de les bastoneres dels Blaus, una botifarrada i un concert i ball a càrrec dels grallers dels Xics.

Resultats de l'actuació a Manresa:
Xics de Granollers: 2 pilars de 4, 4 de 7 amb agulla, intent de 4 de 8, 4 de 7, 3 de 7, pilar de 5.
Tirallongues de Manresa: pilar de 4, 3/7, i 2/7, 4 de 7 amb agulla, 4 de 7, vano de 5.
Matossers de Molins de Rei: 2 pilars de 4, 4 de 7, 2 de 6, 5 de 6 amb agulla, vano de 5.

Edicions locals