L'Agència Catalana de l'Aigua s'oblida dels torrents i rieres de Mollet

IxM denuncia que l'acumulació de residus pot provocar desbordaments

Societat

Mollet del Vallès

Independents per Mollet (IxM) alerta que els torrents i rieres de Mollet no s'han netejat des de fa mesos i, per tant, es troben en una situació precària. La formació molletana adverteix  que l'acumulació de residus, sediments i vegetació en torrents i rieres redueixen el seu volum d'absorció de les aigües pluvials i això augmenta perillosament el risc de desbordament. La portaveu d'IxM Annaïs Garcia acusa al govern català i, concretament, a l'òrgan competent en la gestió i manteniment de l'espai de domini públic hidràulic, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), d'estar "incomplint el seu deure de mantenir nets els cursos de les rieres del terme municipal molletà".

Per tot plegat, Garcia reclama a l'ACA que "procedeixi amb celeritat a la retirada dels residus i sediments acumulats, com a mesura d'urgència per a garantir el desguàs correcte d'aquests torrents i evitar desbordaments". La formació independent subratlla que tant el torrent Caganell com la riera Merdans pateixen desbordaments importants cada cop que es produeixen pluges fortes, degut "tant a l'excessiu nivell d'urbanització a les capçaleres, com a l'excessiva acumulació de residus, vegetació i sedimentacions".

En aquest sentit, Annaïs Garcia destaca que la situació és "especialment problemàtica" als desguassos del torrent de Merdans, a l'alçada de l'Escola de Policia de Catalunya i després del pas inferior de la C-17, i al Torrent Caganell, al seu pas per sobre de la variant de la carretera C-17, al costat de l'estació de trens de Mollet-Sant Fost.

Garcia alerta del perill potencial que aquesta situació pot comportar en cas de produir-se pluges intenses durant els propers dies, ja que "l'actual estat d'obstrucció d'aquests punts, per brossa, terres i vegetació del tipus més divers, podria provocar el desbordament d'aquests torrents, afectar greument la seguretat de la C-17 i posar en perill la vida dels conductors dels vehicles que transiten per aquesta via".

Edicions locals