Els treballadors de Temoinsa comencen una vaga indefinida
L'empresa de Granollers està en un concurs de creditors i no paga les nòmines
Granollers
Tota la plantilla de la multinacional Temoinsa, amb seu central a Granollers, va començar aquest dilluns 9 de novembre una vaga indefinida per reclamar el cobrament de les dues últimes nòmines i un pla de viabilitat per a l'empresa, on treballen un centenar de persones. Els treballadors de Temoinsa veuen perillar el seu futur, sobretot després que a finals de la setmana passada es trenquessin les negociacions per vendre l'empresa -propietat dels germans Miquel i Pau de Segarra- al Grup Albatros. Ara tot depèn de la solució que adopti el jutge instructor del concurs de creditors en què està immers l'empresa.
González també explica que la vaga indefinida és la única solució que els queda, ja que no podrien treballar, perquè Enher els ha anunciat que els tallarà el subministrament elèctric per no haver pagat les factures. Ha passat el mateix amb Telefònica, que ha tallat la línia telefònica. Segons aquest portaveu, l'empresa -amb qui AraVallès no ha pogut contactar- tenia una negociació amb Agrupación Albatros per vendre's la firma, però el president de Temoinsa, Miquel de Sagarra, els va anunciar que no hi havia hagut acord. Paral·lelament, Temoinsa estava en concurs de creditors.
Els treballadors de Temoinsa, que el passat 2 de novembre ja van començar quatre dies de vaga, remarquen que el sector ferroviari és un dels més forts davant la crisi i, per tant, denuncien que l'empresa "es troba en fallida tècnica per la mala gestió dels propietaris, la família Segarra", i no per la falta de demandes. Els treballadors preveuen manifestar-se aquest dimarts 10 de novembre al migdia a la plaça Sant Jaume de Barcelona, per reclamar una sortida a aquesta situació a través de la mediació d'Inspecció de Treball, ja que la plantilla considera que Temoinsa "és totalment viable" amb uns altres gestors.
Temoinsa, que es dedica al sector ferroviari i té com a clients Renfe o el servei Metropolità de Barcelona, té filials en diversos països, i dóna feina a 300 persones més -a part del centenar de treballadors de Granollers- que, segons el comitè d'empresa, també es veuran afectades. A la Xina hi ha una planta amb 120 treballadors.