Detenen un veí de Sant Celoni quan anava a cremar un bosc

Els Mossos investiguen si és l'autor dels incendis que es van declarar a l'estiu

Societat

Sant Celoni

La policia local de Sant Celoni va detenir el passat dimecres 4 de novembre a Jaume D.C., de 50 anys d'edat, a qui van enxampar just quan intentava encendre un foc prop de l'escola Pallerola. L'arrestat, veí del barri celoní de Sant Ponç, a tocar de la zona on aquest estiu es van declarar set incendis provocats, va quedar en llibertat acusat d'intentar cremar un bosc; està a l'espera de declarar davant del jutge. En el moment de ser detingut, l'home portava a sobre un encenedor, papers de diari i una petita llauna de benzina. Els Mossos d'Esquadra investiguen ara si l'arrestat és l'autor dels incendis perpetrats aquest estiu al municipi.

Segons subratlla la regidora de Seguretat Ciutadana de Sant Celoni, Dolors Lechuga, el detingut no ha reconegut l'autoria dels focs perpetrats al juliol i l'agost al barri de Penyes i a Can Riera de l'Aigua, però és el principal sospitós. Es dóna la circumstància que en un dels set incendis que es van declarar aquest estiu, el mateix Jaume D.C. va alertar els Bombers de la Generalitat dient que havia vist el foc mentre passejava per la zona. És més, l'arrestat també va col·laborar amb els Bombers en les tasques d'extinció.

Policia local i Agents Rurals feia unes setmanes -quan a la mateixa zona on viu el detingut es van detectar petits incendis- que li seguien la pista a aquest celoní de 50 anys. Dimecres passat el van veure amb una actitud sospitosa i amb diversos objectes a sobre prop de l'escola Pallerola. Van arrestar-lo quan intentava encendre els papers de diari per cremar el bosc.

Aquest estiu, en només tres setmanes, es van declarar set incendis. El dissabte 8 d'agost dos incendis van cremar a primera hora de la tarda unes cinc hectàrees de camps, sotabosc i pi blanc prop del cementiri de Sant Celoni i del barri de Penyes. Les flames van obligar a tallar durant dues hores el trànsit ferroviari al seu pas pel poble, la línia C2 de rodalies. Només tres dies més tard, i gairebé a la mateixa hora i a la mateixa zona, un nou incendi cremava uns 3.500 metres quadrats de sotabosc a Can Riera de l'Aigua. El 23 de juliol cremaven 30 metres quadrats al barri de les Penyes; el 27 de juliol un incendi calcinava 1.000 metres quadrats de matolls als camps de Telleda; el dilluns 3 d’agost cremaven dos marges novament al barri de Penyes, i el 6 d'agost van cremar 150 metres quadrats al camí de Telleda. Durant aquells dies els Mossos d'Esquadra, la policia local i els Agents Rurals van buscar un piròman a Sant Celoni i rodalies.

Edicions locals