Cau a Montornès un lladre amb tretze ordres de detenció

Els Mossos arresten un veí de la Garriga quan atracava un banc de Barcelona

Societat

la Garriga, Granollers, Montornès del Vallès

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dimecres 28 d'octubre a Montornès del Vallès un home de 31 anys acusat de perpetrar múltiples robatoris amb violència i intimidació a diferents poblacions del país. De fet, tenia 13 ordres de detenció. La policia catalana el va arrestar després d'una persecució que va arrencar a Sabadell. El detingut, Sulaimán J.P., de 31 anys d'edat i nacionalitat espanyola, acostumava a actuar amb motos de gran cilindrada que també robava, i utilitzava armes blanques i de foc per cometre els assalts, segons apunten fonts policials. El jutjat de guàrdia de Granollers en va ordenar l'ingrés a presó.

Els Mossos van descobrir el passat 28 d'octubre el lladre quan sortia d'una zona boscosa situada prop de Sabadell (Vallès Occidental) amb una motocicleta que havia robat a l'Hospitalet (el Barcelonès), suposadament amb la finalitat d'atracar un establiment comercial. Al ser localitzat Sulaimán J.P., va començar una persecució que va acabar a Montornès. Per aconseguir detenir al lladre, les forces de seguretat van haver de tallar un carrer de la població; en aquest punt, l'home va deixar la moto i va fugir a peu en direcció a uns horts. Els Mossos, que el van haver de perseguir a peu, van disparar diversos trets a l'aire. Sulaiman J.P. es va resistir amb violència i dos agents van patir ferides lleus.

Al detingut se l'acusa de participar en múltiples robatoris amb violència i intimidació a ciutats com Barcelona, Terrassa (el Vallès Occidental), el Prat del Llobregat (el Baix Llobregat), Igualada (l'Anoia) i Blanes (la Selva). Les víctimes eren repartidors de pizzes, comerciants o persones a les quals assaltava al portal dels edificis i intimidava de forma violenta esgrimint un ganivet o una pistola. En el moment de la detenció, el lladre portava dos ganivets amb un full de 15 i 11 centímetres respectivament.

El detingut tenia pendent 13 ordres de detenció per diferents delictes, majoritàriament robatoris amb violència. Sulaiman J.P. va passar a disposició del jutjat de guàrdia de Granollers, que va ordenar el seu ingrés a la presó com a autor de diversos robatoris amb violència i intimidació.

Arrestat un atracador de bancs de la Garriga
D'altra banda, els Mossos d'Esquadra van detenir el passat divendres 6 de novembre Pedro V. B., de 45 anys, nacionalitat espanyola i veí de la Garriga, i Josefa G. R., de 34 anys, nacionalitat espanyola i veïna de Barcelona. Els dos van ser sorpresos mentre intentaven atracar una entitat bancària de Barcelona. Josefa G. R. realitzava tasques de vigilància mentre Pedro V. B. cometia l'assalt.

L'arrest es va produir en el marc d'una investigació per tres atracaments perpetrats en dues entitats bancàries de Granollers i una de Barcelona entre el 4 d'agost i el 29 de setembre. Les indagacions policials van permetre identificar Pedro V. B. com a suposat autor dels anteriors fets i van conduir els investigadors fins a Barcelona. La ràpida actuació dels Mossos va possibilitar avortar l'atracament de divendres passat i detenir-ne els suposats autors. Els dos detinguts van passar a disposició judicial dissabte i el jutge n'ha decretat presó provisional. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Edicions locals