El turisme rural del Vallès Oriental participa amb èxit al saló Agratur

La comarca compta amb una àmplia i variada oferta d'activitats lligades a la natura

Societat

El Consorci de Turisme del Vallès Oriental va participar aquest cap de setmana, dins l'estand que la Diputació de Barcelona posa a disposició del territoris turístics de la província, en la setzena edició d'Agrotur, el Saló Nacional de Turisme Rural, que va tenir lloc a la Fira de Cornellà. Durant els passats dies 6, 7 i 8 de novembre, els més de 18.000 visitants que van passar pel saló van poder informar-se de l'oferta d'allotjaments rurals, de gastronomia, de rutes senderistes, de rutes en BTT, de rutes a cavall i d'activitats relacionades amb el sector, com ara el turisme actiu, que hi ha al Vallès Oriental.

Enguany, el saló va dedicar un espai especial als diferents productes de denominació d'origen que troben a Catalunya. Altres novetats d'aquesta edició han estat les activitats de benestar i desenvolupament personal, la secció de mobiliari rural, el circuit de bicicletes i segways, i tallers de vidre. Aquesta edició ha comptat amb la presència d'una àmplia representació del territori català, així com d'expositors d'Andalusia, Aragó, Cantàbria, Extremadura, Galícia, País Basc, País Valencià i Astúries. A l'Agrotur participen, a més d'organismes públics institucionals, associacions i col·lectius privats d'àmbit rural, agències i empreses de turisme rural i ecoturisme, i allotjaments i cases rurals, entre d'altres.

El Vallès Oriental compta, en l'actualitat, amb 44 allotjaments de turisme rural de diferents modalitats, ja siguin masies o masoveria, i una àmplia oferta d'activitats vinculades a la natura. Tot aquell que visiti la nostra comarca podrà practicar esports d'aventura; fer senderisme pels camins dels parcs de la comarca; fer rutes en BTT; conèixer les plantes aromàtiques, culinàries i medicinals del Parc de les Olors; descobrir els edificis modernistes i fer cursos de coneixement de l'entorn i de productes de la nostra comarca, entre d'altres.

Edicions locals