El mercat solidari de Montmeló recapta més de 1.500 quilos d'aliments

Les 500 persones que van visitar les parades també van donar 1.600 euros

Societat

Montmeló

Els veïns de Montmeló van fer evident aquest cap de setmana, en plena crisi econòmica, la seva solidaritat. Les xifres parlen per si soles: el mercat solidari que es va celebrar al municipi va recaptar més de 1.500 quilos d'aliments i 1.600 euros. Uns 500 montmelonins, i també veïns d'altres poblacions de la comarca, es van apropar aquest dissabte 7 de novembre a la plaça de la Vila i al carrer Major per participar al mercat solidari d'enguany, visitant les diferents parades que van muntar una vintena d'entitats i ONGs. El mercat l'organitza l'Ajuntament del municipi i el Consell de Cooperació i Solidaritat de Montmeló.

Els euros i els aliments recaptats en aquesta edició del mercat solidari han estat destinats al Banc d'aliments de Càritas Montmeló, que a causa de l'augment de la demanda d'aquests darrers mesos estava baix de provisions. A més dels 1.600 euros recaptats, es va fer una crida als ciutadans perquè col·laboressin portant aliments de primera necessitat -com ara oli, sucre, pasta i llegums- i productes per a nadons -bolquers, llet, cereals... En total, es van recaptar més de 1.500 quilos d'aliments. Tant l'Ajuntament de Montmeló com el Consell de Cooperació i Solidaritat del municipi van mostrar la seva satisfacció per la bona marxa i els bons resultats del mercat d'enguany.

A més, el mercat solidari va comptar amb la col·laboració de dos coneguts actors catalans, protagonistes de la sèrie de TV3 Ventdeplà: Anna Barrachina i Pep Cruz, que són socis de l'Associació Iniciativa Pro Infància (IPI). Barrachina va ser l'encarregada de presentar el mercat, agraint la col·laboració de totes les entitats i ONGs i, sobretot, de tots els veïns que hi van participar. També va explicar un conte a tots els infants que es van reunir a la plaça de la Vila al migdia. Cruz va presentar la seva gosseta, la Neula, que va mostrar davant de tothom els seus trucs. A continuació, a la una del migdia del dissabte, amb la plaça ben plena de gent, el Grup de Gospel de Montmeló va oferir un concert.

Edicions locals