Els autobusos de transport interurbà fan vaga aquests dijous i divendres

El servei només funcionarà al 50 per cent en hora punta, al matí i a la tarda

Societat

Desenes de milers d'usuaris d'autobusos de la província de Barcelona patiran aquests dijous 12 de novembre i divendres 13 una nova vaga de conductors. L'aturada, convocada pels sindicats CCOO i UGT del sector del transport interurbà de Barcelona, la tercera en menys d'un mes, es fa per exigir el desbloqueig de les negociacions del conveni col·lectiu. Per la seva banda, la patronal d'autobusos de Barcelona ja ha anunciat que no modificarà la proposta de conveni col·lectiu. Sigui com sigui, per aquests dijous i divendres s'han dictat els mateixos serveis mínims que s'havien determinat per les vagues de l'octubre.

Així, segons l'ordre del departament de Treball, el transport escolar i el de les persones amb discapacitat no haurien de tenir cap afectació per l'aturada. La resta de serveis funcionaran al 50 per cent en hores punta, és a dir, de dos quarts de set del matí a dos quarts de deu, i de les cinc de la tarda a les vuit del vespre.

La direcció de l'empresa Sagalés, que transporta la majoria d'usuaris al Vallès Oriental, va fer pública aquest dimecres una nota en la qual anuncia que s'adhereix a la vaga i que fora dels serveis mínims marcats per la Generalitat els seus autobusos no circularan. És a dir, que de dos quarts de deu del matí a les cinc de la tarda el servei d'autobusos no funcionarà. El servei escolar i el transport de persones discapacitades queden exclosos d'aquests serveis mínims. El servei llançadora entre Aeroports i Barcelona serà d'un 70 per cent.

El sector del transport de viatgers per carretera de la província de Barcelona aplega més de 8.000 persones de 400 empreses entre línies regulars i línies discrecionals.

Edicions locals