Granollers organitza una consulta per la independència

A mitjan desembre es constituirà la plataforma que ha de convocar el referèndum

Política

Granollers

Granollers no vol quedar-se sense convocar una consulta per la independència de Catalunya com la que va celebrar Arenys de Munt (Maresme) el 13 de setembre, o com les que faran a la comarca el proper 13 de desembre Sant Celoni, Cardedeu, les Franqueses, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera i Santa Eulàlia de Ronçana. Per això, segons ha pogut saber AraVallès, després que l'Ajuntament de la capital del Vallès Oriental rebutgés donar suport a la consulta, un ampli i representatiu grup de veïns de la ciutat -de diverses ideologies i àmbits professionals- ha decidit muntar una plataforma que impulsi i convoqui el referèndum sobiranista.

El passat diumenge 8 de novembre trenta-sis persones es van reunir per primera vegada al Casal del Mestre de Granollers per començar a organitzar la consulta popular independentista. Els assistents van participar a la trobada a títol personal, ja que la principal premissa de la iniciativa és que aquesta sorgeixi dels veïns de la ciutat, és a dir, que cap formació política ni entitat s'apoderi de la consulta. D'aquí que la reunió se celebrés al Casal del Mestre, un "espai neutre escollit perquè tothom si sentís còmode", explica a AraVallès un dels participants a la trobada.

A la reunió celebrada diumenge hi va participar gent de totes les edats, de diverses ideologies polítiques i àmbits professionals. Tots van assistir al Casal a títol personal. Es va convidar a un representant del Centre Català de Negocis, una de les plataformes sobiranistes que forma part de la comissió mixta que ha de vetllar per les consultes independentistes que es faran per tot Catalunya; juntament amb aquestes plataformes impulsa els referèndums Decidim.cat, agrupació d'electes de diferents colors polítics. El representant del Centre Català de Negocis que va participar a la reunió de Granollers va explicar les experiències d'altres municipis i va detallar el procediment a seguir per convocar la consulta per la independència.

La plataforma es crearà a mitjan desembre
La primera reunió celebrada a Granollers tenia un objectiu molt clar: decidir si a la ciutat s'ha de celebrar un referèndum sobiranista. Constatat que sí, que tots els assistents a la trobada són partidaris de celebrar-lo, es va acordar muntar una plataforma que l'impulsi i que el convoqui el primer trimestre del 2010. Per això s'ha creat un grup d'unes deu persones que es va tornar a reunir aquest dijous 12 de novembre i que ja treballa per muntar un acte a mitjan desembre per donar a conèixer la iniciativa i perquè tot aquell granollerí que ho desitgi formi part de la plataforma. Els impulsors de la iniciativa esperen que la plataforma compti amb unes tres-centes persones.

Un cop creada aquesta plataforma, que podria portar per nom Granollers decideix, es començarà a discutir el dia que s'ha de realitzar la consulta, la pregunta a fer, els locals on la gent podrà anar a votar, el sistema per finançar-ho tot plegat... Els impulsors de la plataforma són conscients que no comptaran per res amb el suport de l'Ajuntament, de majoria socialista, que el 29 de setembre va votar 'no' a les consultes per la independència de Catalunya. Si el referèndum s'acaba celebrant a Granollers, la ciutat es col·locarà a la llista de grans municipis catalans que celebren una consulta sobiranista, rere Girona, Manresa i Vilafranca del Penedès, entre d'altres.

Edicions locals