La Cambra de Comerç premia Figueres, la Gralla, la Masia i Salicru

Reconeix la qualitat i la capacitat d'innovació de les empreses de la comarca

Economia

Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Granollers, Lliçà d'Amunt, Santa Maria de Palautordera

Les empreses del Vallès Oriental Salicru, de Santa Maria de Palautordera; Figueres International Seating, de Lliçà d'Amunt; la llibreria la Gralla, de Granollers; i el restaurant la Masia, de l'Ametlla, han estat escollides per la Cambra de Comerç de Barcelona com les empreses amb una trajectòria més significativa de la comarca. Per això, aquest dimecres 11 de novembre al restaurant Can Ribes de Bigues i Riells, van rebre de mans del president de la Cambra, Miquel Valls, i de la presidenta de la delegació de la Cambra al Vallès Oriental, Pepita Maymó, els guardons en reconeixement a la seva tasca empresarial.

Les empreses premiades són especialistes en diversos àmbits. El premi a la innovació, Salicru, es dedica a la investigació i el desenvolupament d'equipaments d'electrònica per garantir el subministrament elèctric. La Cambra destaca que destina el 4 per cent de la seva producció a investigar i innovar, "un percentatge molt per sobre del 0,9 per cent de la mitjana de les empreses nacionals o del 1,4 per cent de la mitjana europea".

Una altra de les premiades, en aquest cas per la internacionalització, és Figueras International Seating, una firma que es dedica a fabricar seients per a projectes d'ús públic. La Cambra en destaca, per exemple, que estan presents en la sala dels Drets Humans de l'Aliança de les Civilitzacions de l'ONU, la sala de premsa de la Casa Blanca, l'escola d'art Lasalle de Singapur, la Shanghai Tower o l'Òpera de Lió. I a Catalunya es troben a l'aeroport del Prat, el Teatre Nacional de Catalunya i la Torre Agbar, entre d'altres.

Per la seva banda, la llibreria la Gralla de Granollers ha estat premiada com el millor comerç per la seva innovació constant i per la seva responsabilitat social. En aquest darrer cas, es ressalta la conciliació de la vida laboral i familiar que s'ofereix als seus empleats i que "sempre ha estat implicada en la realitat social i cultural de la ciutat així com en el desenvolupament i l'ús de la llengua catalana". El premi a la millor empresa de serveis és pel restaurant la Masia de l'Ametlla del Vallès, del qual se'n ressalta la intenció per "prioritzar la qualitat dels productes i mimar i perfeccionar el servei". A més, es destaca que el secret del negoci "només era fruit de l'esforç i de la passió per un ofici que s'ha d'aprendre a estimar perquè funcioni".

Finalment, la Cambra destaca que la Fundació Privada Vallès Oriental (FVO), situada a la Roca del Vallès, és una entitat sense ànim de lucre que atén persones amb discapacitat intel·lectual en l'àmbit de Catalunya, amb la finalitat de potenciar el seu benestar i el de les seves famílies. Per això la fundació s'ha endut una menció honorífica a la responsabilitat social.

En l'acte, molt concorregut, com és habitual en el Dia de la Cambra al Vallès Oriental, també hi va participar el director general de la Caixa, Joan Maria Nin, que va advertir que "anem mesos per darrere de la recuperació econòmica", en referència a Catalunya i l'Estat espanyol.

Edicions locals