Els Xics descarreguen el 4 de 8 després de tres anys sense fer-ho

La colla granollerina culmina a la seva diada la millora actuació de la temporada

Cultura

Granollers

Els Xics de Granollers són una colla de vuit i ho van demostrar aquest diumenge 15 de novembre al migdia a la plaça de la Porxada, a casa, en el marc de la XVIII Diada de la colla granollerina. En primera ronda els Xics van aconseguir descarregar el quatre de vuit, després de tres anys sense fer-ho. El carro gros, principal objectiu de la temporada, es resistia... fins diumenge. Els Xics van portar a plaça un castell que havien treballat i que tenien clavat, tal com es va demostrar a plaça: un quatre de vuit de postal, executat amb rapidesa i sense els nervis que tot just fa una setmana, a Manresa (Bages), van fer caure el que era el primer intent de quatre de vuit de l'any.

Després d'un cap de setmana de diada, de festa -amb assaig general, actuació de vigília, xocolatada, botifarrada i mil i una activitats més-, els Xics es van plantar diumenge al migdia a una plaça de la Porxada amb força gent disposats a aixecar el quatre de vuit per primera vegada aquesta temporada. Poc importava l'ensopegada de la Diada Tirallongues de Manresa. El cap de colla, Ramon Rovira, insistia que tot i la llenya de fa una setmana les sensacions "eren molt bones". I les sensacions van ser encara millors a l'hora de carregar i descarregar el carro gros. Al final, èxit i celebració d'una colla que ha treballat durant tota la temporada aquest castell.

El quatre de vuit va ser la cirereta de la millor actuació de la temporada. A segona ronda els Xics van portar a plaça el quatre de set amb agulla, que es va fer amb certa lentitud però l'execució del qual en cap moment va perillar. I per últim, la colla granollerina va mostrar a l'afició local un cinc de set solvent i ben travat. Els Bordegassos de Vilanova no se'n van sortir amb el quatre de vuit, el qual van desmuntar dos cops. I l'altre colla participant a la diada, els totpoderosos Minyons de Terrassa, van completar els millors castells del cap de setmana a la Porxada: la torre de vuit amb folre, el tres de nou amb folre i el cinc de vuit.

La propera actuació dels Xics, el proper dissabte 21 de novembre a Vilanova i la Geltrú (Garraf). Una nova ocasió per carregar i descarregar de nou el quatre de vuit i per intentar l'altre gran objectiu de la temporada: la torre de set, una estructura que ja han portat a plaça aquesta temporada però sense èxit.

Resultats de l'actuació a Granollers:

Actuació de vigília, dissabte 14 de novembre de 2009.
Xics de Granollers: 2 pilars de 4, 4 de 7, 4 de 6a, 5 de 6, 3 de 7, pilar de 5.
Castellers de Caldes de Montbui: pilar de 4 per sota, 3/6, 4/6a, id 4de6, 4 de 6, pilar de 4.

Actuació de diada, diumenge 15 de novembre de 2009.
Xics de Granollers: dos pilars de 4, 4 de 8, 4 de 7 amb agulla, 5 de 7, 2 pilars de 5.
Minyons de Terrassa: pilar de 4, 2 de 8 amb folre, 3 de 9 amb folre, 5 de 8, pilar de 6
Bordegassos de Vilanova: pilar de 4, 5 de 7, dos intents desmuntats de 4 de 8, i 2/7, 4/ 7, 2 pilars de 4.

Edicions locals