El Fraikin supera amb comoditat els setzens de final de la Recopa

Derrota a l'Sloga Doboj bosnià en els partits d'anada i tornada, jugats a Granollers

Esports

Granollers

Sense més problemes dels esperats el Fraikin BM Granollers va superar aquest cap de setmana la primera eliminatòria de la Recopa d'Europa, els setzens de final. Els homes de Lorenzo Rueda van guanyar tant el partit d'anada com el de tornada, ambdós jugats al Palau d'Esports, contra el fluix Slodga Doboj bosnià. De fet, els granollerins van sentenciar l'eliminatòria en el primer dels dos encontres, gràcies a un contundent 27 a 40. En el segon partit, en un Palau que no va reunir ni a 400 persones cap dels dos dies -i això que era el retorn dels vallesans a Europa-, els homes de Rueda es van imposar per un ajustat 28 a 25. Tràmit superat i a esperar el proper rival europeu.

Dissabte el Granollers va saltar al Palau d'Esports decidit a sentenciar l'eliminatòria. Els homes de Rueda, que jugaven com a visitants, no van tenir cap problema per desfer-se d'un rival molt inferior. Tot i la igualtat inicial, que només va durar cinc minuts, el Fraikin es va escapar ben d'hora en el marcador. Així, a l'equador de la primera meitat, els granollerins ja dominaven de sis i Rueda es va dedicar a introduir jugadors joves al parquet, com ara Alejandro Pérez Ortiz i Moisès Blanxart. Al descans s'hi va arribar amb un contundent 11 a 18.

Marc Pujol i Davor Cutura amb 7 gols i Álvaro Ferrer amb 6 van ser els màxims golejadors del conjunt català, molt segur en defensa i efectiu en el contraatac. Els bosnians no van aguantar el ritme dels granollerins a la segona meitat i el Granollers va dominar en tot moment amb rendes de 13, 14 i 15 gols. Al final, els de Rueda es van imposar per 27 a 40 deixant resolta l'eliminatòria a falta del partit de tornada, que es tenia que disputar l'endemà, el diumenge 15 de novembre, de nou al Palau d'Esports -per les limitacions econòmiques dels bosnians.

La tornada, un simple tràmit
S'esperava un segon partit de tràmit que certifiqués la classificació granollerina pels vuitens de final de la Recopa d'Europa, i així va ser. Rueda va aprofitar el segon matx per donar encara més minuts als jugadors joves i a aquells que no acostumen a tenir-ne tants. D'aquesta manera, es va poder veure el debut en competició oficial amb el primer equip de Juan Del Arco i l'estrena europea de Gonzalo Caracuel i Manel Cirac. Van repetir Moisès Blanxart i Alejandro Pérez Ortiz, i van descansar Salva Puig, Marc Pujol i Aleksandar Svitlica.

El Fraikin va dominar el segon partit del principi al final, però no va materialitzar aquest domini fins ben entrada la segona meitat. En els primers trenta minuts les diferències no van superar els dos gols i el conjunt bosnià va semblar disputar la victòria. Amb l'entrada d'un Antonio Garcia en gràcia, el conjunt granollerí va agafar un ampli i definitiu avantatge. Tot i que al final els bosnians van maquillar el resultat amb un últim parcial de 2 a 4, el BM Granollers va certificar el seu passi als vuitens de final de la Recopa d'Europa amb una altre victòria: 28 a 25. Un cap de setmana molt positiu per un equip que encadena la seva tercera victòria consecutiva i el quart partit sense perdre. "Havíem de fer bons partits per agafar confiança, i s'ha demostrat que els jugadors van cap amunt", va sentenciar acabat el matx Lorenzo Rueda.

ANADA. FRAIKIN BM GRANOLLERS (18 + 22): Fredrik Ohlander (Manel Pérez); David Resina (0), Aleksandar Svitlica (5), Álvaro Ferrer (6), Salva Puig (0), Davor Cutura (7), Michael Apelgren (3), Ivan Raigal (0), Antonio García (4), Marc Pujol (7), Raúl Campos (3) i Nicklas Grundsten (2), Blanxart (1) i Pérez Ortiz (2).

TORNADA. FRAIKIN BM GRANOLLERS (15 + 13):
Manel Pérez; David Resina (0), Álvaro Ferrer (0), Davor Cutura (2), Michael Apelgren (1), Ivan Raigal (0), Antonio García (8, 3p.), Raúl Campos (3) i Nicklas Grundsten (0), Blanxart (5), Arco (2), Caracuel (3), Cirac (3) i Pérez Ortiz (1).

Edicions locals