ICV estudia trencar el pacte de govern que té amb el PSC a Montmeló

Els socialistes van aprovar les ordenances del 2010 amb els vots de CiU i PP

Política

Montmeló

El grup municipal d'ICV a l'Ajuntament de Montmeló estudia trencar el pacte de govern que té amb el PSC des del mes de febrer del 2008. El principal motiu de la possible ruptura és el desacord amb les ordenances del 2010, que els socialistes van aprovar en l'últim ple, celebrat la setmana passada, amb el suport de CiU i el PP, dos partits que estan a l'oposició. "Donem el pacte per trencat", assegurava en calent el passat dijous -l'endemà del ple- el regidor d'ICV i segon tinent d'alcalde de Montmeló, Jordi Comas. Però serà aquest dimarts quan els ecosocialistes decidiran si trenquen el pacte de govern o no. 

El principal motiu de la discrepància és la retallada de la bonificació per l'ús de les deixalleries i l'increment de l'IBI en un 3,9 per cent que van aprovar en l'últim ple el PSC, CiU i el PP. Pels socialistes la reducció de la bonificació i l'increment de l'IBI són "creixements necessaris per complir el pla de sanejament econòmic de l'Ajuntament, que era un dels punts de l'acord amb ICV"; el PSC afegeix que són increments "moderats" per fer front a la crisi, i que estan lluny dels que proposava el pla de sanejament al principi.  Per la seva banda, els ecosocialistes creuen que els increments són contraris a l'acord de govern que van signar les dues formacions.

Si finalment aquest dimarts ICV decideix posar punt i final a l'acord de govern amb el PSC, al capdavant del qual hi ha l'alcalde Manel Ramal, el pacte només haurà durat vint mesos. Els dos grups, que sumen deu regidors dels tretze que hi ha al consistori -sis el PSC i quatre ICV-, van arribar a un acord a principis del mes de febrer del 2008 després de mesos de negociacions. Abans del pacte, els socialistes governaven en minoria. Actualment, els ecosocialistes controlen les àrees de Medi Ambient, Acció Social, Treball i Mobilitat Sostenible, i Salut Pública. Al consistori hi tenen un regidor CiU, el PP i ERC. 

Edicions locals